kapat
16.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.borusanmakina.com
 

İyimserlik çağrısı


"Türk Hazinesi'nin bize ihtiyacı var" diyen Dışbank Başkan Vekili Bayazıt'a göre iyimser olmadan darboğazı aşmak mümkün değil
Ekonomik verilerin 'iyiye' gittiği bir dönemde yaşanan süreci garip ve olağanüstü olarak değerlendiren Dışbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tayfun Bayazıt, "Biraz ceraset" diye seslendi.

Dışbank'ın ilk altı aylık performansını değerlendiren Bayazıt, genel ekonomi ve bankacılık sektörüne yönelik görüşlerini de anlattı. Ekonomik göstergelerde olumlu gelişmelerin olduğunun altını çizen Bayazıt, özellikle iç borcun geri çevrilmesi konusundaki endişeleri "abartılı" olarak nitelendirdi. Kısa vadeli sermaye ve portföy yatırımlarının azaldığını ve herkesin dövizde beklediğini anlatan Bayazıt, "Aslında yaşananlar güven bunalımı ve yeniden yapılanmanın sancıları. Merkez Bankası piyasalar allak bullak olmadan devreye girmek istemiyor. Bu nedenle Merkez Bankası niye müdahale etmiyor diye bakmamak lazım. İyimser olmadan bu darboğazdan çıkış yolu yok" dedi.

GEÇİŞ DÖNEMİ
Hazine'nin dövize endeksli tahvil ihracının da günün şartlarına uygun bir davranış olduğunu anlatan Bayazıt sözlerine şöyle devam etti:

"Dışarıdan borçlanma imkanı kalmadı. İçeride son derece likit bir tasarruf var ama bunu Hazine çekemiyor. O zaman dövizle endeksli tahvil ihalesine çıkması normal. Tabi ki TL ile borçlanma imkânı varken döviz tercih edilmez, ancak farklı bir süreçten geçiliyor".

Türkiye'nin etkileri derin bir krizi atlattığını ve halen bunun olumsuz psikolojisini üzerinden atamadığını da anlatan Bayazıt'a göre bu geçiş döneminde herkese büyük sorumluluklar düşüyor. "Artık kendimize zarar verecek dayanaksız endişe ve korkulardan sıyrılalım" diyen Bayazıt, akılcı değerlendirmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Dışbank'ın kârı 61 trilyon
İlk altı ayda 61.2 trilyon lira kâr açıklayan Dışbank, son dönemde bir çok banka için gündeme gelen yabancı ortak konusunda ise "seçici ve sabırlı" bir politika izlemekten yana. Dışbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tayfun Bayazıt, yabancı ortağa bakışlarını, "gözü kapalı modaya uymak değil, kendine yakışanı giymek" olarak özetledi. Şimdilik sermaye takviyesine ihtiyaçları olmadığını da anlatan ve ancak büyük bir katma değer söz konusu olduğu zaman, yabancı ortağa sıcak bakacaklarını kaydeden Bayazıt, bu arada Dışbank olarak önümüzdeki dönemde Fon tarafından satışa sunulan bankalarla da ilgilenebilecekleri sinyalini verdi. Bayazıt, kârlılıklarını ise sağlam özkaynak ve likit yapısı ile özetledi.

www.sigortam.net
www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır