kapat
16.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.borusanmakina.com
 

'Can yakmadık'


İş Bankası yılın ilk yarısında 41 trilyon lira kâr açıkladı. Ersin Özince, bu ortamda can yakarak yüksek kâr peşinde koşmadıklarını söyledi
Türkiye İş Bankası'nın yılın ilk yarısındaki net kârı 41 trilyon lira oldu. Ekonominin istikrarar kavuşması için her kesimin üzerine düşen fedakarlığı yapması gerektiğini kaydeden İş Bankası Genel Müdür Ersin Özince, ''Bu tür bir ortamda can yakarak yüksek kâr elde etme yoluna gitmedik'' diyerek kârlılıktaki düşüşün nedenini özetledi.

Bankaların altı aylık kâr rakamları arka arkaya gelmeye başladı. Dün ilk yarı yıl kârını bildiren İş Bankası'nın 2000 yılına göre kârı ciddi oranda düşmüş görünüyor. 2000 yılının aynı döneminde 211 trilyon lira kâr açıklayan İş Bankası bu yıl aynı dönemde 41 trilyon lira kâr bildirdi.

Bilanço sonuçlarını değerlendiren Genel Müdür Özince, uluslararası muhasebe standartlarına göre dönem kârı içinde gösterilmesi gereken 35 trilyon liralık vadeli gayrimenkul satış kârını yerel mevzuat uyarınca dönem kârı içinde gösteremediklerini, ayrıca iç borç takası sonucunda nominal bedeline kıyasla iskontolu olarak satın alınmış devlet iç borçlanma senetlerinden sağlanan 100 trilyonu aşkın kârı da, konuya ilişkin tartışmaların netleştirilmemiş olması nedeniyle dönem kârına dahil etmediklerini açıkladı. Ersin Özince, yılın ilk 6 ayında TL'nin dolar karşısında yaklaşık yüzde 90 oranında değer kaybetmiş olmasına karşılık, İş Bankası'nın bilanço büyüklüğünün 10 milyar doların üzerinde gerçekleştiğini anlattı.

MEVDUAT ARTTI
Yılsonundan bu yana yaşanan kriz ortamına rağmen mevduat toplamındaki piyasa paylarını yüzde 30'u aşkın bir oranda büyüttüklerinin altını çizen Özince, bu büyümenin yıllardır uygulanan istikrarlı, tutarlı ve topluma güven veren politikalar sayesinde İş Bankası'nın kazandığı itibarın bir sonucu olduğunu vurguladı.

Özince, 2001 yılının ilk yarısında da önceden olduğu gibi reel sektörü desteklemeyi sürdürdüklerini, Haziran sonu itibariyle 3.6 milyar dolar düzeyinde olan kredilerin toplam aktifin yüzde 35'ini oluşturduğunu da kaydederek, ''Ekonomide süregelen bütün olumsuzluklara rağmen, banka, güçlü özkaynak yapısını muhafaza etti ve sermaye yeterlilik oranı yasal limitin 2 katına yakın bir düzeyde oldu'' dedi.

www.sigortam.net
www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır