kapat
16.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Alkole müzikle tedavi
Belçika'daki "Müzikoterapi Araştırma, Eğitim ve Uygulama Merkezi" (AREAM), ABD'de 100 üniversitede verilen 'müzik tedavisi' eğitiminin, AB üniversitelerinde de yaygınlaştığını açıkladı. Bazı AB ülkelerinin tıp ve psikoloji fakültelerinde yetiştirilen müzik tedavisi uzmanlarının, özellikle zihinsel hastalıklar alanında etkili oldukları, alkolizm ve uyuşturucu bağımlılığının aşılmasında da, 'müzikoterapi' yöntemlerinden yararlanıldığı bildirildi. Her hastanın özel durumuna göre tedavi yöntemleri belirlendiğini anlatan uzmanlar, müziğin sakinleştirici etkisinin tedaviye yardımcı olduğunu belirtti.

Katil yosun hızla Türkiye'ye yaklaşıyor
İlk kez Monaco'da görülen ve 7 yılda bütün Akdeniz'e yayılan katil yosun, balık soyunu kurutmak üzere. Fransa ve İtalya sahillerini tamamen kaplayan katil yosun, Türkiye'ye doğru hızla ilerliyor. Akdeniz'deki yosun miktarı 1994'ten bu yana 9 kat arttı ve 14 bin hektara ulaştı. Yosunun görüldüğü bölgelerdeki balık miktarı da yüzde 40 azaldı. Kontrol edilmezse yosun Akdeniz'deki canlı hayatını bitirecek. Katil yosun ilk kez Monaco akvaryumunda dekoratif yosun olarak kullanıldı. Akdeniz'e yanlışlıkla karışınca bir çevre felaketine yol açtı. Orijinal adı Caulerpa Texifolia olan "katil yosun" zehirli bir madde içeriyor. Zehirli madde onu yiyen balıkların ölümüne neden oluyor. Bu nedenle, bu yosun türü halk arasında "katil yosun" olarak biliniyor.

"Nüfusumuz azalıyor iki kadınla evlenin"
Sudan Devlet Başkanı Ömer Hasan El Beşir ülke nüfusunu artırmak için erkeklere birden fazla kadınla evlenmeleri için izin verdi. İktidardaki Ulusal Kongre Partisi'nin üyelerine yaptığı konuşmada El Beşir, "Kalkınmamız için daha çok nüfusa ihtiyacımız var. Kalkınma amacımıza çok eşlilikle ulaşmalıyız" diye konuştu.

ABD: Kutlarız ancak emeklilik vaktin geldi!
Amerika Dışişleri Bakanlığı, 75 yaşına giren Küba lideri Fidel Castro'ya ilk kez doğumgünü mesajı gönderdi. Castro'ya gönderilen kutlama mesajında komünist liderin artık emekli olması gerektiği belirtildi. Bakanlık yetkilileri, "Castro emeklilik yaşını çoktan geçti" dese de, ABD'nin şu ana kadar emekli olmasını istediği liderlerin hepsi hâlâ görevlerinin başında ve sapasağlam ayakta.

İnsan kopyalamak hayvandan daha kolay
Amerika'daki Duke Üniversitesi'nden Dr. Keith Killian, insan klonlamanın hayvan klonlamaktan daha kolay olacağını açıkladı. Killian, korkulduğu gibi kopya bebeklerin 'Frankenstein' olmayacağını belirterek, "Kopya hayvanlarda fiziksel bozukluk olabilir. Ancak insanda bunu önleyen IGF2R adlı bir gen var. Kopya bebeklerde genetik bozukluğun oluşma ihtimali çok düşük" dedi.

İntihar bombacıları adına bir anıt dikecek
İsrail'e karşı Araplar'ın Filistinliler'in yanında olmasını isteyen Irak diktatörü Saddam Hüseyin, teröre bir kez daha destek verdi. Çatışmalarda ölen intihar bombacıları adına bir anıt dikeceğini açıklayan Saddam, kararı haftalık kabine toplantısında aldı. Bağdat'a dikilecek anıtın üzerinde intihar komandolarının isimleri yazılacak. Irak haber ajansı da haberi "Şehitlerin artık bir anıtı olacak" diye geçti.

İsrail'den sert uyarı: İşgaller devam edecek
İsrail ordusu Filistinliler'e karşı "Çığ Operasyonu" adı verilen yeni bir operasyon başlattı. Uygulamaya sokulan plana göre giderek çapı büyüyen askeri operasyonlarla Filistin yönetimine ait kurumlar yok edilerek Arafat ateşkese zorlanacak. İsrail Başbakanı Ariel Şaron, Kudüs'teki Şark Evi'nin kapatılması ve Jenin işgalinin "uyarı" niteliği taşıdığını belirterek işgallerin devam edeceğini açıkladı.

Tarikat aracılığıyla evlendiği eşini terk etti
Vatikan'ın en olaylı din adamı olan Başpiskopos Emmanuel Milingo, skandal evliliğini geride bıraktığını ve yeniden kendini dinine adayacağını açıkladı. 27 Mayıs'ta Moon tarikatının aracılığıyla Maria Sung ile evlenen Milingo, "Kendimi kiliseye adadım" dedi. 43 yaşındaki eşi Sung ise hamile olduğunu, eşinin fikrinin değişmesi için Vatikan'da zorla hap verildiğini ve ölüm orucuna başladığını açıkladı.

Katil örümcek
Kazakistan'da 81 yaşında bir kadının örümcek ısırması sonucu ölmesi üzerine Kazakları örümcek korkusu sardı. Kadının dişi bir kara örümcek tarafından ısırıldıktan 2 hafta sonra hayatını kaybetmesinin ardından kentin heryerine örümcek ilaçları sıkıldı. Örümceklerin ısırdığı kişiler için 50 düzine aşı yollayan Kazak Hükümeti örümceklerin evlere havalandırma mazgallarından sızdığını belirtti. Orta Asya ülkelerinde etkili olan örümceklerin insanların yanısıra hayvan sürüleri için de tehlike oluşturduğu belirtildi.

Burnunuz kanıyorsa neler yapmalısınız?
Burnun uçtaki yumuşak kısmını iki parmağınız arasına alın ve bastırın ve beş dakika böyle bekleyin (Saat tutunuz). Başınızı kalbinizden daha yüksek tutmaya dikkat edin. Bu nedenle oturun ya da başınız daha yukarıda uzatın ve burun ve yanağınıza buz tatbik edin. (Bir plastik torba içinde buz doldurarak)

Yaşınıza göre vitamin kullanın
Orta ve ileri yaşlardaki kişilerin, gençlik yıllarında kullandıkları vitaminleri değiştirmeleri gerekiyor. Mayo Clinic uzmanlarına göre, orta yaş beslenmesinde tek bir vitamin ya da mineralden daha fazlası gerektiği için multivitaminler en iyisi. Menopoz sonrası kadınlar ve orta yaşlı erkekler ise, kalp riskini arttırdığı için aşırı demir alımından kaçınmalı.

www.sigortam.net
www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır