kapat
16.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

ABD'den Mısır'a eşcinsel fırçası


ABD'li senatörler, "Ülkenize yapılan yardımın yarısını eşcinseller ödüyor" diyerek Hüsnü Mübarek'ten tutukluların bırakılmasını istedi
Mısır'da geçtiğimiz Mayıs ayında tutuklanan 52 eşcinsel erkeğe dünyanın dört bir yanından destek mesajları geliyor. ABD'li 30 senatör, Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'e mektup yazarak, "Size yapılan 2.1 milyar dolarlık Amerikan yardımının yarısı, Amerikalı eşcinsellerden geliyor" ifadesini kullandı ve tutuklularının serbest bırakılmasını talep etti. Ancak La Liberation'un haberine göre mektuba Mısırlı yetkililerden henüz bir cevap gelmedi.

"İŞKENCE GÖRDÜK"
Sanıklar dün ilk duruşmalarına protesto gösterileri altında çıkarıldı. 400 özel güvenlik birimi, mahkeme salonu etrafında kuş uçurtmadı. Sanık yakınları duruşma salonuna alınmadı. Gazetecilerle sanık yakınları arasında arbede yaşandı. Mısırlı insan hakları örgütlerinin tuttuğu 50 avukat tarafından savunmaları yapılan sanıklar, suçlamaları reddetti ve polisin kendilerine 'şiddet uyguladığını' söyledi. Sanıklar arasında bulunan bir doktor ve 28 yaşındaki avukat Said Ahmet Kemal, "Eşcinsel olduğumuzu kabul edersek bizi serbest bırakacaklarını söylediler. Polis bize şiddet uyguladı" diye konuştu. Savunmaları dinlenen sanıklardan ikisi, "Kur'an ayetlerini tahrip etmek ve uç düşünceler yaymak için İslam'ı kullanmak" ile, diğer 50 sanık ise "eşcinsel ilişki ve erkeklerle zamparalık yapmak" ile suçlanıyor. Uluslararası Af Örgütü, "bu erkeklerin tümü olmasa da çoğunluğu cinsel tercihleri nedeniyle tutuklanmışlardır" açıklamasında bulundu.

İsviçre'den sivil toplum desteği
UluslararasI af örgütleri ve yardım kuruluşlarının yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki sivil halktan da Mısır'da tutuklu yargılanan eşcinsellere destek geliyor. 52 eşcinsel dün Kahire Devlet Güvenlik Mahkemesi'ne çıkarıldığı sıralarda İsviçre'nin başkenti Cenevre'de kalabalık bir grup destek vermek için gösteri düzenledi. Kentteki Birleşmiş Milletler binasının önünde gösteri düzenleyen grup, "Mısır'da insan hakları" yazılı pankartlar açtı. Yetkililerden, olaya müdahale ederek eşcinsellerin serbest bırakılmasını sağlamaları istendi.

Kazım AKAR

www.sigortam.net
www.superbahis.com

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır