kapat
14.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Suikast timi yakalandı


Süleyman Demirel'e suikast hazırlığındaki DHKP-C militanları MİT ve polisin ortak operasyonuyla yakalandı. Militanların Bakan Türk ve Tantan'a yönelik istihbarat çalışması yaptığı da belirlendi
Yasadışı sol örgüt DHKP- C'nin suikast timi, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Ankara polisinin yaptığı ortak çalışma ile ortaya çıkarıldı. MİT'in istihbaratı üzerine Ankara polisi suikast timine karşı operasyon düzenledi. Özellikle 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e yönelik detaylı kroki ve istihbarat bilgilerinin bulunduğu dokümanların ele geçtiği operasyonda, suikast timinin ayrıca İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan ve Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün kaldıkları yerlere ilişkin de çalışma yaptıkları anlaşıldı.

DEMİREL'İ 24 SAAT TAKİP ETTİLER
İlk olarak Eskişehir'de başlatılan operasyonlarda Nurzet Ünal, Cemaat Ocak ve Figen Oynak yakalandı. Zanlıların sorgusunda grubun bir süredir özellikle Demirel'e suikast hazırlığı içinde olduğu anlaşıldı. Ardından ikinci operasyon Afyon'da düzenlendi. Burada da Ebru Bakırcı, Veli Bakırcı ve Ahmet Can gözaltına alındı. Militanların sorgusunda örgütün Ankara'daki Orta Anadolu Bölge Sorumlusu Hülya kod adlı Cemaat Ocak'ın, Demirel, Tantan ve Türk için bir grubu suikast için yönlendirdiği öğrenildi. Ankara'ya kaydırılan operasyonda Hasan Ay, Cemaat Ay, Orhan Çetin, Gazi Yıldız, Özgür Işık, Eylem Ana Bayır, Hatice Bayır, Şirin Altay, Köksal Turan, isimli şahıslar da gözaltına alındı. Demirel'in Güniz Sokak'taki evine ve Kuleli Sokak'taki çalışma ofisine geliş gidiş saatleri, kullandığı araçların marka ve plakaları, koruma sayısı, civardaki uygun mevzilere ilişkin planlar, sanıkların evinde bulundu.

6 MİLİTAN DGM'DE TUTUKLANDI
Önceki gün Ankara DGM'ye çıkarılan sanıkların buradaki sorgusunda Demirel'e yönelik suikast için geçtiğimiz hafta İstanbul'da bulunan S.E isimli örgüt mensubundan uzun ve kısa namlulu silahlar istedikleri öğrenildi. Ankara DGM'de 6'sı tutuklanan diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan sanıkların ayrıca 4 polis karakolu, hakimevi, BDDK Üst Kurulu ve Türk Amerikan Dostluk Derneği'ne yönelik istihbarat çalışması yaptıkları ifade edildi. Militanların evlerinde sahte askeri kimlikler de bulundu. Polis tarafından aranan S.E'nin, Cemalettin Ocak ve İ.M.C'ye Çorum ilinde bulunan taş ocaklarından dinamit lokumu elde edilmesi görevi verdiği bildirildi.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır