kapat
12.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

GREENCARD
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Ali Şen'in eşini dolandırdılar


Marmaris'te Benta Şen'in üzerine kayıtlı arsayı 500 bin dolara satan dolandırıcılar yakalandı
Fenerbahçe Spor Kulübü eski başkanlarından Ali Şen'in eşinin de aralarında bulunduğu bazı kişilerin, Bodrum ve Marmaris'teki arsalarını, sahte belgelerle üçüncü şahıslara sattıkları belirlenen, "sahte avukat" Yılmaz Timurlenk ile 2 arkadaşı tutuklandı. Bodrum ve Marmaris'te bulunan arsalarının, sahte belgelerle üçüncü şahıslara satıldığını öğrenen bazı vatandaşların suç duyurusu üzerine, İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekiplerince soruşturma başlatıldı. Satışların, İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat "Tuncay Akarsu" adına düzenlenmiş sahte kimlikle yapıldığını belirleyen polis, bu kimliği taşıyan Yılmaz Timurlenk ile arkadaşları Murat Aslan ve Ergun Çelik'i yakaladı.

5 MİLYON DOLAR KAZANÇ
Sanıkların sorguları sonucu, Ali Şen'in eşi Benta Şen'e ait Marmaris'teki bir arsayı, tapu ve kimlik bilgilerini elde ederek, sahte belgeler tanzim ettikten sonra 500 bin dolara sattıkları tespit edildi. Bir süredir Anadolu'da bu yöntemle birçok arsa sattıkları belirlenen Yılmaz Timurlenk ve arkadaşlarının, Bodrum'da da bazı kişilerin arsalarını aynı yöntemle satarak, toplam 5.5 milyon dolar haksız kazanç sağladıkları anlaşıldı.

3 SANIK TUTUKLANDI
Şubedeki sorguları tamamlanan Timurlenk, Aslan ve Çelik, Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Timurlenk, şubeden çıkarılırken gazetecilerin soruları üzerine, "Arsa işleri yüzünden aranıyordum. Yakalanmamak için sahte avukat kimliği çıkardım, mecburdum" dedi. Fatih Adliyesi'nde nöbetçi savcı tarafından sorgulanan Yılmaz Timurlenk, Murat Aslan ve Ergun Çelik, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Fatih Nöbetçi 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde tekrar ifadeleri alınan 3 kişi, "sahte kimlik belgesi düzenlemek" ve "dolandırıcılık" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Serdar CANIPEK

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır