kapat
11.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

banner
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Fiyasko!

Beşiktaş'ın ilk 11'inde 3 yeni isim (Ahmet Yıldırım, İlhan, Baya) vardı. Bu sezon transfer edilen 5 yabancıdan sadece biri sahada, biri kulübede, üçü tribündeydi. Veit sakat, tamam. Peki diğerleri nerede? Hiçbir mazereti kabul etmem. Transferi erken bitirip, aldığın yabancıları ilk maçta oynatacaksın. Trabzon'da 5 yabancı sahadaydı, aferin Trabzon'a. Çok iyi oynadılar, olağanüstü mücadele ettiler, savaştılar. Defansta çok adamla ve çabuk kapandılar. Her atakta da Beşiktaş'a ecel terleri döktürdüler. Trabzon'u gönülden kutluyorum, helâl olsun.

Beşiktaş'ın yediği 2 gol de evlere şenlikti. Her ikisinde de defansta ne derinlik, ne kademe var. Trabzonlu futbolcular selâm vererek Beşiktaş defansının ortasından geçip gittiler. 2. golde Fevzi'nin de inanılmaz çıkış hatası var. Alamayacağın topa niye gidersin? Trabzon daha farklı kazanmalıydı. Değerlendiremedikleri çok gol pozisyonu var.

İnanılmaz yokoluş

Beşiktaş'ın bu defans ile başı belâda. Daum şunu iyi bil; futbolcuların isimlerini vermiyorum ama bazılarını silip atmalısın. Görmüyor musun? Onlarla olmuyor. Şu işe bakın, 25 dakikayı 10 kişi oynayan Trabzon'a dişini geçiremiyorsun. Hatta rakibin senden iyi oynuyor. O zaman şapkanı önüne koyacak ve ciddi ciddi düşüneceksin. Eskilere rağbet olsa, bit pazarına nur yağardı.

Beşiktaş'ın ortaya koyduğu futbol gerçekten sıfır. Bu denli yokoluşa hayret etmemek elde değil. Maçın sadece son 10 dakikasında Beşiktaş oyunu tek kaleye dönüştürebildi. Bu kez de inanılmaz aptallıklar yapıldı. Sanki havada çok etkililermiş gibi durmadan doldur-boşalt yaptılar. Tabii her top duvara çarpmış gibi anında geri döndü.

Neredesin Nihat?

Sol kanatta Bayram-İbrahim ikilisi tamamen etkisizdi. Sağ kulvarda Nihat da hiçbir şey yapmadı. Arkadaş, seni yere göğe sığdıramıyoruz. Peki neredesin? Orta alanın göbeğinde Yasin ne yaptı, ne yapmak istedi, hiç anlayamadım. Trabzon, Yasin'in kaptırdığı toplarla Beşiktaş kalesini defalarca tehdit etti. Büyük umutlarla gelen Baya da yoktu.

Bu ortamda Beşiktaş'ın puan alması elbette olanaksızdı. Tanrı onlara acıdı. Ama onlar kazandıkları penaltıyı bile gole çeviremeyerek bir çuval inciri berbat ettiler.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır