kapat
11.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

banner
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Galatasaray'ın başarısı mucize

G.Saray lig öncesi ne durumda? Levski maçının ışığında ligi nasıl görüyorsunuz?

G.Saray, Levski önünde özellikle savunmada tatsız bir görüntü verdi. Düşünün ki, Popescu G.Saray'a geldiğinden beri en başarılı maçlarından birini oynadı. Yine de Levski'nin ilk yarı kaleciyle karşı karşıya üç net pozisyonu var. Bir de mahalle takımının yemeyeceği bir gol izledik. Lucescu ve G.Saray defansı Levski'nin golünü videodan tekrar tekrar izlemeli. Adamlar kısa paslarla G.Saray 18'i üzerinde 6-7 pozisyon topla oynadı, bir kişi müdahale edemedi. Durumu 2-0 yapmışken, bitime kısa bir süre kalmışken, rakip neredeyse paniklemişken, sen farkı arttıracağına, böylesine aptalca bir gol yiyorsan savunmada hem adam hem taktik olarak büyük zaaf var demektir. Baş zaaf Bülent Korkmaz. Vllaznia maçlarında Sinani, Levski maçında da İvanov Bülent'i perişan etti. Kaptan, artık çok kolay çalım yiyor. Yıllardır alıştığımız, artık klasikleşen Bülent hatalarının yanına bu da eklenince Galatasaray sık sık göbekten deliniyor.

* Orta sahada Okan, Emre gibi koşan adamlarının gidişinin, bu bölgenin defansif zaafının savunmanın göbeğindeki adamları rakiple çok teke tek bırakmasının bunda rolü var mı?

Maçta bire bir kalırsın. Bunun Bülent'in kolay çalım yemesiyle ilgisi yok. "Beni bire bir bırakmayın. Çalım yerim" diyorsan orada ne işin var? G.Saray'ın orta alanda da sorunları var. Hasan kendine müslüman, kesinlikle takım için oynamıyor. Geçen seneki Emre ve Okan'ın yerini almış. Seneye gitmeyi kafaya koymuş, kendi şovunun peşinde. Lucescu'nun yerinde olsam Hasan'ı oynatmam. Gidecekse şimdiden gitsin. Bu kafada adamın faydası yok. Hiç değilse 3-5 kuruş kazanırlar. Okan-Emre gibi bedavaya gitmez. Kendinden başkasını düşünmeyen adamın G.Saray'da işi yok.

Şu anda orta sahada bir tek Ümit Davala var. O da gitmeyi düşünüyor, ama helal olsun çocuğa, canını dişine takarak oynuyor. Suat ve Ergün idare ediyorlar. Aslında Lucescu'nun buraya Berkant'ı monte etmesi lazım. Ama o kafaya takmış "Genç" diye... Geldiği günden bu yana Galatasaray'da sadece hatalarıyla göze batan Bülent Akın'da ısrar edip duruyor.

* Sergen bu bölgedeki sorunları giderebilecek mi?

Aslında G.Saray'ın en büyük zaafı Lucescu. Bunca yıllık kariyerine bakıp, "Bu adam futbolu bilmiyor" demeyi sindiremiyorum. Ama izlediği futbolu analiz edemiyor. Levski'nin en büyük gücü hızı. İlk 5 dakikada ortaya çıktı bu. G.Saray 75 pasta santraya geliyor. Adamlar basketboldaki fast-break gibi üç pasta Mondragon ile karşı karşıya. Maçın bitimine 20 dakika kalmış; en büyük gücü hızı olan rakibe karşı yaptığı değişikliklere bakın. Hızlı Arif ve hızlı Suat dışarı, göbeği kendisinden 10 dakika önce sahaya giren Sergen oyuna... Üç gün önce "Sergen bana lazım değil. Biz Sergen'e lazımız" diyen kendisi. Üstelik Sergen'in henüz hazır olmadığını sağır sultan bile biliyor. Ama adam kadroda, hatta sahada. Bunun mantığı, izahı, ölçüsü var mı? Alay mı ediyor Galatasaray'la? Sergen'i bu göbekle, bu hazırlıkla sahaya sürersen adamı kazanır mısın, kayıp mı edersin.

Lafa gelince aşağıla, işe gelince kurtarıcı diye oyuna al. Böyle bir ilke, böyle bir disiplin var mı? Lucescu kaldıkça, Galatasaray formülü şu: "Başarı=mucize".

* Üç Büyükler dışında yarışa hangi takımlar girer?

Aday üç takım var: Trabzon, Gaziantep ve Kocaeli. Anadolu takımları artık Üç Büyükler'e oyuncu yetiştirme ya da kümede kalabilmek amacıyla başlamıyorlar lige... Hedefler büyüdü. Celal Doğan, geçen sezon çok açık bağırıyordu: Artık şampiyonluğa oynayacağız."

Anadolu'yu temsil artık sadece Trabzon'un işi değil. Bunların hemen ardında Ankaragücü, Gençlerbirliği ve de geri kalanlar üst gruptakilere, özellikle kendi sahalarında kafa tutabilirler. Ama süreklilik sağlayabileceklerini tahmin etmiyorum.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır