kapat
05.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Zararın neresinden dönersen kârdır diyeti


Hamburger, pizza ve kahveden vazgeçemiyor musunuz? O halde uzmanlara kulak verin ve pizzanın domateslisini, kahvenin sütlüsünü seçin
Beslenme uzmanları yıllarca "yağlı et, pizza, hamburger ve kahve vücudumuza çok zararlı" deyip durdu. Ama irade özürlülerle bir türlü başa çıkamadı. Zararlı besinlerin tüketimi ve buna bağlı olarak kalp krizi hastalıkları rekor düzeyde arttı. Uzmanlar insanları zararlı alışkanlıklarından bir türlü vazgeçiremeyince, "Madem yağlı hamburgerler gibi zararlı yiyecekleri yemeye devam ediyorsunuz, bari bazı şeylere dikkat ederek zararlı etkilerini azaltın" diyerek çeşitli uyarılarda bulundular.

Kahveden önce süt:
Kahve içmeden önce süt için. Sabahları 1 bardak süt D vitamini ihtiyacınızın yüzde 25'ini karşılar.

Pizzanın domateslisi:
Pizza yemekte ısrarlıysanız domatesin ya da sosunun bol olmasına, peynirin de light olmasına dikkat edin. Domates ve domates ürünleri yiyen erkeklerin prostat kanserine yakalanma riski azalır. Pizzadaki peynir miktarını azaltmanız yararınıza olur. Soğan ise kalbi koruyan flavonoidler açısından en zengin kaynaktır.

Çay, can simidi:
Çay, kalp hastalıklarını, kanseri hatta kırışıklıkları önlemeye yarayan antioksidenler açısından çok zengindir. 1 bardak çaydaki antioksidan miktarı bir porsiyon brokolide bulunandan daha fazladır.

Ara öğün iyidir:
Öğleden sonraları saat 15.00 sularında bir şeyler atıştırın. Fakat sakın çikolata yemeyin. Bunun yerine yoğurt, meyve, peynir gibi yiyecekleri tercih edin. Meyvelerin kabuklarını soymadan yiyin.

Domates ilaç niyetine:
Domatese kırmızı rengini veren likopen, portakal ve greyfurtun kırmızı renklisinde de vardır. Likopen, kansere karşı koruyucu maddeler içerir. Bu madde, karpuzda da az miktarda vardır.

Haftada 1 kez balık:
Haftada en az 1 kez balık yiyen insanların kalp krizi geçirme riski çok daha düşüktür. Balıkta bulunan omega-3 yağ asitleri kalbi korur. Depresyona da iyi gelir.

Eti yıkayıp yiyin:
Eti pişirmeden önce bir süzgece koyun ve sıcak suyla yıkayın. Su, etteki yağ ve kolesterolleri temizler. Kızarttığınız eti servis yapmadan önce iki kat peçetenin arasında bekletirseniz, peçete yağı emecektir.

Tatlısız olmaz derseniz:
Her gün az miktarda tatlı yiyin. Çünkü tatlı, beyine "yemek bitti" sinyalleri gönderir. Tatlı olmazsa doyduğunuzu hissetmeyebilir ve yemeye devam edersiniz.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır