kapat
04.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Balayının kılıfı resmi temas oldu


Şükrü Sina Gürel 3 günlük eşiyle New York'a uçtu. Ama 10 günlük gezilerinin Resmi Gazete'deki şekli farklıydı. Bakan ile eşi "görüşmelerde bulunmak üzere" gittiler
Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel'in bundan 8 ay önce genç sevgilisi Zeliha Sapmaz'la olan ilişkisi basında patlayınca, Gürel her kadının içini titrecek türden bir davranış sergilemiş, aşkını açık açık itiraf etmişti. Bakanın bu cesur tavrı, başta şakakları kırlaşmış olgun erkeklere dayanamayan kadınlar olmak üzere, pek çok kişinin gözünde bir anda "haysiyetli" bir hareket olarak değerlendirildi. Gürel o günlerde şu sözleriyle "alkış" topladı:

"Bu bir skandal değil, tertemiz bir aşk. Bir bakanın Kıbrıs'a aşık olmasını anlıyoruz da, bir kadına aşık olmasını, geçimsizlik yaşadığı evliliğini bitirmeye çalışmasını neden yadırgıyoruz?"

Sonra ikinci adım geldi; Bakan Gürel, 18 Nisan tarihinde "anlaşamıyordum" dediği eşi Fulya Gürel'den ayrılarak tutarlılığını tüm kamuoyuna gösterdi.

İZAH ETMEKTE ZORLANDI
Üçüncü adım... Gürel 1 Ağustos tarihinde uğruna evini ve iki çocuğunu terk ettiği, siyah dalgalı saçlı, orta yaşlı, dolgunca kadınla dünyaevine girdi. Yani sözünün arkasında durdu, Zeliha Sapmaz'a nikahı bastı!

Bu arada Gürel ve Sapmaz'ın balayı için nereye gidecekleri Ankara'da merak konusu olmuştu. Çift önce Hawai'ye gitme kararı almış sonra da vazgeçmişti. Türkiye'de tatil yapmak ise 'magazin basını' tedirginliği yüzünden kabusa dönebilirdi.

Dördüncü ve son adım... Bakan faka bastı! Nikahtan önce "Balayına çıkmayacakları" yolunda konuşan Gürel, dün 3 günlük eşiyle THY'nin 001sefer sayılı tarifeli uçağıyla İstanbul'dan New York'a hareket etti. New York'ta birkaç gün kalacaklar, sonra ver elini Miami... Uçmadan önce Atatürk Havalimanı Şeref Salonu'nda eşiyle birlikte dinlenen Gürel, gazetecilere "Bir arkadaş daveti üzerine gidiyorum" dedi.

Evet Gürel gazetecilere böyle demişti ama devlet büyüklerine sunduğu gerekçe farklıydı...

GÖRÜŞMENİN BELGESİ
Koltuğunu 10 günlüğüne Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü'ye bırakan Gürel, "görüşmelerde bulunmak üzere" ABD'ye uçacaktı. Bakan için Resmi Gazete'de yayınlanan ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de imzaladığı vekalet tezkeresinde "Görüşmelerde bulunmak üzere ABD'ye gideceği" ibaresi yer alıyordu. Böylelikle balayının resmi adı 'görüşme' oldu.

HARCIRAH DA ALABİLECEK
Gürel ve Sapmaz için bu görüşmeler kazançlı bir balayına dönüşecek. Zira ABD gezisi bu kararname uyarınca resmi bir hüviyete büründüğü için Gürel harcırah da alabilecek. Maliye Bakanlığı yetkililerinin ifadesine göre, Gürel Harcırah Kanunu ve buna bağlı yayınlanan yönetmelikler uyarınca ABD gezisi sırasında günde 222 dolar alabilecek. Böylelikle Şükrü Sina Gürel balayından yurda döndüğünde, ilk 10 gün için 2 bin 220 dolar (yaklaşık 3 milyar lira) elde etmiş olacak. Tabii bu parayı talep ederse...

Bakan şu anda yolculuğun yorgunluğunu üzerinden atmaya çalışırken, DYP Genel Başkan Yardımcısı, Maliye eski Bakanı İsmet Attila, Gürel'e nasihatta bulundu. Attila, "Sayın Gürel Kıbrıs'tan sorumlu Devlet Bakanı'dır. ABD gezisinin gerekçesini 'Kıbrıs ile ilgili şu, şu konularda görüşmelerde bulunmak' olarak gösterseydi daha şık olurdu" dedi.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır