kapat
04.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Hangi hakla?


Sözüm Vakıflar İdaresi'ne... Ata yadigarı camiler, medreseler, çeşmeler, sebiller bakımsızlıktan çürüyüp yıkılırken kılını kıpırdatmayan, talanına aldırmayan, sonra da kalkıp tuttuğunu döven zihniyete!..
"Ya 1 trilyon lira para, ya da hemen yıkıla!" diye fetva verdiğiniz o köprü sayesinde kaç kişinin ezilmekten, Trafik Canavarı'na can vermekten kurtulduğundan haberiniz var mı?

İstanbul'daki Roma'dan, Bizans'tan, Osmanlı'dan kalmış tarihi eserleri korudunuz, kolladınız, ihya ettiniz de şimdi kalkıp gözünüzü E-5'in üzerindeki köprüye mi diktiniz?

Fatih Camii'nin, Süleymaniye'nin ivedi şekilde onarılmazsa olası bir depreme dayanamayacağını bilmiyor musunuz?

Yeni Cami'nin hemen yanındaki imarethanenin 5 asırlık kepenklerinin düşmemesi için çaputla bağlandığını körsünüz de mi görmüyorsunuz?

Her biri nakış gibi işlenmiş tarihi sebilleri işkembecilere, ekmek arası dönercilere kiraya verdiğinizi unuttuğumuzu mu zannediyorsunuz?

Ya İstanbul'un fethi ile yaşıt Ahi Çelebi Camii'nin kubbesinde otların bittiğini, giderek Haliç'in çamuruna gömüldüğünü, en önemlisi bu eseri onarmak isteyen Ticaret Odası'na izin vermediğinizi bilmediğimizi mi tahmin ediyorsunuz?

Sizin işiniz bu eserleri kurtarmak beyler; salma çıkarıp haraç toplamak, yapılanı yıkmak, para uğruna insan canını yok saymak değil...

Önce utanın!

Erdal BİLALLAR

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır