kapat
04.08.2001
Haber Ýndeksi
Yazarlar
Günün Ýçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarý Sayfalar
Ýstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arþiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Þžra'dan kadýn 'paþa' çýkmadý


Yüksek Askeri Þura, generalliðe yükseltilmesi beklenen 2 kýdemli kadýn albayýn durumlarýný hiç ele almadý
Yüksek Askeri Þura, dün akþam saatlerinde çalýþmalarýný tamamladý. Þura, üç gün süren çalýþmasýnda, Türk Silahlý Kuvvetleri'nin on yýllýk komuta kademesini þekillendirdi. 2001 yýlý Þurasý'nda kamuoyunun merakla beklediði kadýn albaylara generallik çýkmadý. Kýdemli Albay Nur Ýnanç ve Kýdemli Albay Alev Belhan generallik rütbesine terfi edemediler. Þura kararlarý Cumhurbaþkaný Ahmet Necdet Sezer'in onayýna sunulduktan sonra Genelkurmay Baþkanlýðý Karargahý'ndan bugün saat 12.00'de açýklanacak.

2001 yýlý Þurasý'nda ilk defa iki kadýn albayýn dosyasý Þura üyelerinin önüne geldi. Ancak, Edremit Askeri Hastanesi Baþhekimi Kýdemli Tabip Albay Alev Belhan ve GATA Hemþirelik ve Saðlýk Meslek Yüksek Okulu Komutaný Sýhhýye Kýdemli Albay Nur Ýnanç generallik kadrosuna terfi edemediler.

Deniz Kuvvetleri Komutaný Oramiral Ýlhami Erdil ile Hava Kuvvetleri Komutaný Orgeneral Ergin Celasin, görev sürelerinin dolmasý ile emekliye ayrýldýlar. Erdil'in yerine Donanma Komutaný Bülent Alpkaya, Celasin'in yerine de MGK Genel Sekreteri Cumhur Asparuk atandý.

MGK GENEL SEKRETERÝ
Kara Kuvvetlerinden Hurþit Tolon ve Oktar Ataman Orgeneralliðe terfi etti. Þurada, Tümgeneral Atilla Iþýk ve Ergin Saygýn'ýn korgeneralliðe terfileri kesinleþirken, Hasan Iðsýz, Hayrettin Uzun ve Zafer Özkan da korgeneralliðe terfi ettiler. Birinci Ordu Komutaný Orgeneral Necdet Timur ile Harp Akademileri Komutaný Nahit Þenoðul emekliye ayrýldýlar. Hava Kuvvetlerinden de Ýbrahim Fýrtýna Orgeneralliðe, Türk Hava Kurumu Baþkaný Erdoðan Karakuþ ve MSB Müsteþar Yardýmcýlarýndan Salih Çetinkaya, korgeneralliðe terfi ettiler.

Orgeneral olan Ýbrahim Fýrtýna, Harp Akademileri Komutanlýðý'na atandý. Deniz Kuvvetlerinde de Özden Örnek oramiralliðe terfi etti. MGK Genel Sekreterliði'nin de bu yýl karacý bir generale verileceði de kesinleþti. Orgeneral olan Hurþit Tolon'un MGK Genel Sekreteri olmasý bekleniyor.

Hale KÖÞÜÞ

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. - Tüm haklarý saklýdýr