kapat
04.08.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.limasollu.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Dünya seks atlası


Yapılan bir araştırma Amerikalılar'ın yılda 61 saat 46 dakika ile en çok sevişen millet olduğunu ortaya koydu. İşkolik Japonlar ise yılda sadece 7.5 saat seks yapıyor
Dünya genelinde cinsel yaşamı inceleyen kaynaklardan yola çıkarak bir dosya oluşturan ünlü Fransız VSD dergisi, ABD'den, Japonya'ya Rusya'dan Güney Afrika'ya kadar bir çok ülkede insanların sekse ne kadar zaman ayırdığını ortaya çıkardı. Cinsel yaşamın üzerindeki kültürel, sosyal, ekonomik ve coğrafi etmenlerin çok etkili olduğu uzmanlarca kabul edilen bir gerçek. Bu yüzden her ülkede cinsellik farklı farklı sürelerde yaşanıyor.

Zamanlarının çoğunu çalışarak geçiren işkolik Japonlar dünyada sekse en az zaman ayıran millet olurken Ruslar da en hızlı (iki Rus'un sevişmesi ortalama 4 dakika sürüyor) seks yapan millet. Dünyada yıllık ortalama olarak sekse en çok zamanı ABD'liler ayırırken, Brezilyalılar da yıllık 56 saat 30 dakika ile listenin üst sıralarında yer alıyor. Seks konusunda açık fikirli bir millet olarak tanınan Fransızların ortalaması şaşırtıcı: 32 saat 16 dakika.

FRANSIZLAR LİBERAL
Seks konusunda en liberal millet olarak Fransızlar gösteriliyor. Sekse olan ilgilerini açıkça dile getiren Fransız kadınları romantizmden hiçbir şekilde vazgeçmiyor. Özellikle Paris'te turistlerin cinsel zevkine hitap edecek bir çok mekân bulunmasına rağmen, Fransızlar işe daha çok edebiyattan, sanattan bahsederek başlıyor. Fransız kadınlarını en çok yasak şeyler cezbediyor.

İSPANYOL KADINI ÇAPKIN
Avrupa Birliği'ne üye ülkeler içinde en çok prezervatifin kullanıldığı ülke olan İspanya'da sevişmelerin her biri 15 dakika sürüyor. Her iki evli İspanyol kadınından biri eşini tatilde aldattığını açıkça ifade ediyor. İspanyol kadınları baştan çıkarıcı, aldatıcı ve kendinden emin kadınlar listesinde ise birinci sırada yer alıyor.

BREZİLYALI PARA SEVER
RIo de Janeiro Karnavalı'ndaki sıcak görüntülerin aksine Brezilyalıların sadece yüzde 4'ü her gün düzenli cinsel ilişkisi olduğunu söylüyor. İlk cinsel deneyimde yaş ortalamasının 16'nın altında olduğu Brezilya'da kadınlar ihaneti kesinlikle kabul etmiyor. Kendisini aldatan partnerini anında terk eden Brezilyalı kadınların erkeklerde aradıkları en büyük özellik ise 'para'.

İTALYANLAR ANA KUZUSU
Seks konusunda belki de dünyanın en katı kurallarına İtalyan kadınları sahip. İlk cinsel deneyim yaşı 20 olan İtalya'da, 40 yaş altı kadınların yarısı halen anne ve babalarıyla yaşıyor. Her biri 14 dakika olan sevişmelere yılda 19 saat 36 dakika ayıran İtalyanlar, cinsel yaşamlarında halen Vatikan'ın etkisinin enselerinde hissediyor.Bir sevişmeye 21 dakika ayıran İngilizler, yılda ortalama 39 saat 49 dakikayı sevişmeye ayırıyor. Herşeyde erotizm arayan İngiliz kadınları, güzel sırtı olan erkeklere dayanamıyor.

AFRİKALI SEVİŞİRSE...
AIDS hastalığının yoğun olarak görüldüğü Güney Afrika'da her bir sevişme 19 dakika sürüyor. Güney Afrikalı kadınlar, "En çok neden nefret ediyor sunuz?" sorusuna "Eşimden" diye cevap veriyor. Kadınların yüzde 25'i eşini aldattığı açıkça söylerken, yüzde 49'u da eşiyle birlikte bile başkasını düşündüğünü saklamıyor.

Japonlar seksi unuttu!
Seks endüstrisinin ana vatanı ABD'de insanların yüzde 86'sı haftada en az 3 veya 4 defa sevişmeyi arzuladıklarını ifade ediyor. Bir sevişme süresi 28 dakika olan ABD'liler ortalama olarak yılda 132 sevişmeye toplam 61 saat 46 dakika ayırarak dünya da sekse en çok zaman ayıran milletler listesinde birinci sırada yer alıyor. Seks konusunda bu kadar obur olmalarına rağmen, her 5 Amerikalı kadından 4'ü kesinlikle eşine ihanet etmediğini belirterek en sadık kadınlar listesinde birinci sırada yer alıyorlar.

ABD'lilerin aksine Japonlar "seksi unutan millet" olarak anılıyor. İşkolik Japonlar'ın bir sevişmesi 12 dakika sürüyor!

Her 5 Rus kadınından 3'ü aldatıyor
Doğu Bloku'nun çökmesiyle Rusya seks turizmi cennetlerinden biri oldu. Ruslar soğuk havanın da etkisiyle bir sevişmeye sadece 4 dakika ayırıyor. Yılda toplam 24 saat 20 dakikalarını sekse ayıran Ruslar, dünyada cinsel hastalıklara karşı korunamayan ülkeler arasında en üst sıralarda. Her 5 Rus kadınından 3'ü eşini çok rahatlıkla aldatabileceğini ifade ederken, en çok kar üzerinde yuvarlanarak ve açık havayı tenefüs ederek sevişmeyi sevdiklerini belirtiyorlar. Düzenli cinsel yaşamları olmasına rağmen yüzde 50'si çoğu zaman ilişkilerde haz almadıklarını belirtiyor.

Kazım AKAR

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır