kapat
31.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.ciceknet.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

'Donla keyif' yasaklandı


3 milyon dolar harcanarak yenilenen Antalya Konyaaltı Sahil Projesi kapsamında getirilen kurallar gereği artık iç çamaşırıyla yüzülemeyecek!
Antalya'da Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, dün düzenlediği bir basın toplantısıyla, 3 milyon dolar harcanan "Konyaaltı Sahil Projesi"ni tanıttı. 4 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirilen proje "yap-işlet-devret" modeline göre hayata geçiriliyor.

SAHİLE YENİ DÜZENLEME
Belediye Başkanı Böcek, tesisleri kuran firmanın, güvenlik hizmetlerini de yerine getireceğini kaydederek, plajlar için bazı kurallar da getirildiğini açıkladı. Toplumun ahlak ve örf kurallarına aykırı düşen tarzda, iç çamaşırı ve benzeri kıyafetlerle denize girenlere izin verilmeyeceğini kaydeden Böcek, "Bugüne kadar atıyla, köpeğiyle denize girenler vardı. İç çamaşırıyla denize giren erkekler oluyordu. Bu görüntülerden de kadınlarımız, çocuklarımız rahatsızlık duyuyordu" dedi. Böcek, Konyaaltı Sahil Projesi'nin açılışının, 11 Ağustos Cumartesi günü yapılacağını da sözlerine ekledi

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, proje kapsamında, sahil bandına 610 palmiye ağacı dikildiğini, yeni yeşil alanlar kazandırıldığını, çevre düzenlemeleri yapıldığını ve 24 adet büfe kurulduğunu belirterek, "Yeni düzenleme ile ayrıca, plajlarda büyük sorunlara neden olan kontrolsüz fiyat uygulamasına son verildi.

Halkımızın ucuz ve kaliteli hizmet almasını sağlamak amacıyla tek fiyat listesi oluşturuldu. Böylece fiyat kargaşası önlendi. Konyaaltı sahilinde, dinlenme alanları, seyir terasları, çocuk bahçeleri kuruldu, gençler için basketbol, futbol ve plaj voleybolu sahaları oluşturuldu" dedi. Antalya sahilindeki yeni düzenlemelerin diğer sahillere de örnek olması bekleniyor.

Aynı sorunları yaşayan İstanbul'da Emniyet Müdürlüğü yetkilileri "Bu konuda emniyet amirliklerinin resmi bir yetkisi yok. Ancak geçici müdahaleler yapıyoruz" diyor.

TATİLCİLER RAHAT EDECEK
Antalya Konyaaltı Sahil Projesi için 3 milyon dolar harcandı. Bundan böyle plajlarda iç çamaşırıyla güneşlenilemeyecek, kimse kimseyi rahat edemeyecek.

İŞTE PLAJ KURALLARI
* Evcil hayvanlar dahil olmak üzere, sahile ve denize hayvan sokulamayacak.

* Halkın kullanımına ücretli sunulan şemsiye ve şezlonglar arasındaki mesafe 4 metreden daha az olmayacak.

* Ücret talep edilmeden halkın hizmetine sunulan soyunma kabinleri ve açık duş ünitelerinin temizliğine azami özen gösterilecek.

* Sürat motoru, balıkçı teknesi, jet-ski ve deniz bisikletlerinin can güvenliğini tehlikeye atacak şekilde ve sahile 50 metreden daha yakın mesafede seyretmelerine izin verilmeyecek.

* Plajlara seyyar satıcılar giremeyecek.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır