kapat
28.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Seks düşkünü maymunlar


ABD'li bilimadamı Prof. Franz de Waal incelediği Bonobo maymunlarının insanlar gibi ön sevişme yaptığını ve "Fransız tarzı" öpüştüğünü keşfetti!
İn evrimini ve hayvanlarla ilişkisini araştıran bilimcileri, en çok 'Bonobo' maymunları şaşırtıyor. Bunun nedeni sadece yüzde 98 oranında insanla aynı DHA yapısına sahip olmaları değil... Yüksek zekaları sayesinde yüzlerce işareti öğrenip, bakıcılarıyla iletişim kurmaları da değil... Ayağa kalktıklarında, yakın akrabaları olan şempanzelerden çok daha fazla insana benzemeleri hiç değil...

Asıl şaşırtıcı olan 'Bonobolar'ın, diğer türlerden farklı olarak, serbest seks yanlısı hippiler gibi bir yaşam sürmeleri!

'Bonobo: Unutulan Maymun' adlı kitabın yazarı olan Atlanta Emory Üniversitesi'nden primatolog Prof. Franz de Waal, "Olağanüstü bir seks yaşamları var. Sarmaşıklara tutunup, sallanarak sevişiyorlar" diyor. Prof. Waal "çiftleşme" yerine "sevişme" kelimesini bilinçli kullanıyor.

Çünkü 'Bonobolar'ın cinsel ilişkisi şipşakçı şempanzeler gibi 10 saniye sürmüyor. Okşama ve öpme gibi 'ön sevişme' davranışları insanlar gibi onlarda da var! Hatta dillerini kullanarak "Fransız tarzı öpüşme" de çok yaygın. Prof. Waal, "Geçen yıl bir Bonobo, Cincinati Hayvanat Bahçesi'nde bakıcısını kavrayıp, Fransız tarzı öptü. Adamcağız şaşkınlıktan küçük dilini yutuyordu" diyor.

1930'DA KEŞFEDİLDİ
Kongo'da yaşayan ve sayıları 10 bine düşen Bonobolar 'pigme şempanzeler' olarak da biliniyor. 1930'larda keşfedilen bu türün, şempanzelere kıyasla, bacakları daha uzun, kafaları ise daha küçük. İnternette birçok bonobo soyunu koruma sitesi bulunuyor: http://www.blockbonobofoundation.org ya da http://www.gsu.edu/~wwwbpf gibi...

BONOBOLAR'IN ÖZELLİĞİ
* Misyoner pozisyonunu severler: Şempanzelerin aksine yüz yüze cinsel ilişkiye (her üç çiftleşmeden biri) girerler ki bu davranışın insana has bir özellik olduğu kabul edilir.

* Çok duyarlıdırlar. İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanya'nın Hellabrun kenti hayvanat bançesindeki Bonobolar uçak ve bomba sesinden etkilenerek ölmüşlerdi. Şempanzeler ise tınmamıştı.

* Yaratıcıdırlar. Örneğin biri gözlerini muz kabuğu ya da koluyla kapatır. Sonra sekerek ve diğerlerine çarpa çarpa yürümeye başlar. Yere düşene kadar da gözünü açmaz.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır