kapat
27.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Son imparator


İşte sarı-kırmızılıların Lucescu'ya mesajı: "Her türlü yetkin var. İstediğine prim, istediğine ceza ver. Futbolculara karşı fazla yumuşak olma ve disiplin sorununu mutlaka çöz."

Yumuşak değil, otoriter
Galatasaray'da yeni yönetimden teknik direktör Mircea Lucescu'ya Fatih Terim yetkileri... Yönetim, Romen teknik adamı tam yetkili ilan ettiğini yönetici Abdulrahim Albayrak ile kendisine iletirken takımda disiplin sorununun mutlaka çözülmesinin istendiğinin de altını çizdi. Yönetimin Lucescu'ya mesajı özetle şöyle: "Futbol takımında tek patron sensin. Takımda disiplinin sağlanması artık öncelikli hedefimiz olmalı. Futbolculara fazla yumuşak olma; otoriteyi mutlaka tesis et."

Kamplara sıkı takip
"İsviçre ile Almanya kamplarını ve buradaki maçları yakından izledik. Galatasaray'a yakışmayan hareketleri yapanlar bunun bedelini öderler. Bu konuda da her türlü yetkin var. İstediğin cezayı ver. Gerekirse bize gel, 'Bu adamı istemiyorum' de, gönderelim. Sadece cezaları değil, primleri de sen belirle. Takımda ceza yönetmeliği gibi, ödül yönetmeliği de oluşturabilirsin. Primler dışında, ödemelerin nasıl dağıtılacağına da sen karar ver."

İlk örnek Ümit Davala
Lucescu'nun yeni yetkileri ilk kez Salı günü uygulandı. Takıma yapılan ödemelerde, verilecek miktarları ilk kez Lucescu belirledi. Aslan payını profesyonelliği ve disiplini ile herkese örnek gösterilen Ümit Davala aldı. Bu uygulamanın bundan sonra da devam edeceği, ödeme miktarları için son sözü Lucescu'nun söyleyeceği bildirildi. Romen teknik adamın, futbol takımının idari işlerini yürüten personel için de yönetime bilgi vereceği ve bunların değiştirilmesini isteyebileceği öğrenildi

Cansun'dan itiraf
Bu arada, Başkan Mehmet Cansun da, "Geçen sezon takıma ödemeleri aksattığımız için para cezası uygulamamız mümkün olmamıştı. Disiplinsiz hareketlerde uyarmakla yetinmiştik. Bu sezon her şey farklı olacak. Futbolcularımızın paralarını tıkır tıkır ödeyeceğiz, disiplinsiz hareketlere de takır takır ceza keseceğiz" diyerek disiplin konusunda taviz vermeyeceklerini vurguladı.

Gökmen ÖZDEMİR


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır