kapat
27.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Bahçeli için zor karar


MHP lideri, Öksüz'ün istifası sonrası Ulaştırma Bakanlığı için hâlâ bir isim belirlemedi
MHP İçel Milletvekili Enis Öksüz'ün istifasının ardından 10 gün geçmesine karşın Ulaştırma Bakanlığı'na hala atama yapılamadı. Parti içindeki gruplaşmalar nedeniyle zorlanan ve 5 günlük süresi kalan Bahçeli'nin atamayı son güne bıraktığı belirtiliyor. Öksüz 17 Temmuz günü istifa etti. Yerine vekaleten Sanayi ve Ticaret Bakanı Kenan Tanrıkulu atanmasına karşın, halen asaleten atama yapılamadı. Anayasa'ya göre icracı bakanlık makamı ancak 15 günlük süreyle vekaleten sürdürülebiliyor, vekalet süresi de uzatılamıyor. Ulaştırma Bakanlığı'na atama yapmak için Bahçeli'nin 31 Temmuz tarihine kadar süresi var. MHP'de bakanlık için en şanslı isim olarak Grup Başkanvekili Oktay Vural ile İstanbul Milletvekili Esat Öz isimleri geçiyor.

HACIBEKTAŞ'A DAVET
Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, dün CHP'li Hacıbektaş Belediye Başkanı Mustafa Özcivan'la görüştü. Bahçeli, "Hacıbektaş kültürünü reddedemeyiz, görmezden gelemeyiz, bağrımıza basarız" dedi. Görüşmede Özcivan'ın Bahçeli'yi 16-18 Ağustos tarihleri arasında yapılacak Hacıbektaş-ı Veliyi Anma Törenleri'ne davet ettiği bildirildi. CHP'li Başkan Özcivan, Bahçeli'den törenler için ilçelerine maddi yardım talebinde bulundu.

Klima çarptı
MHP lideri Bahçeli, "yaz gribi"ne yakalandı. Sıcak havalara karşın karayoluyla yaptığı geziler sırasında bunalan Bahçeli'yi makam arabasındaki klimanın çarptığı kaydedildi. Yaz başından beri hafta sonlarını yayla şenliklerinde geçiren Bahçeli'nin grip nedeniyle sık sık burnunu sildiği ve sesinin kısıldığı gözleniyor.

Nevin BİLGİN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır