kapat
27.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kabine revizyonu ferahlatmaz


Ecevit: Revizyon ile, yaşanan ekonomik sıkıntılar arasında bir ilişki yok
Yılmaz: Gerekli değişiklikler her zaman yapılabilir. ANAP'lı bütün bakanlar bana istifasını verdi

Başbakan Bülent Ecevit, bazı çevrelerin, bakan değişikliği olması durumunda işlerin düzeleceği yolunda bir izlenim yarattıklarını belirterek, "Fakat, bunları ekonominin sorunlarıyla karıştırmamak gerektiğine inanıyorum" dedi. Ecevit, TV 8'de Doç. Dr. Emre Alkin'in sorularını yanıtladı.

Başbakan Ecevit, kabinede revizyon konusundaki bir soruyu yanıtlarken de, partisi DSP'nin revizyonu değil, düzen değişikliğini amaçladığını yineledi.

Ecevit, revizyon konusunda şunları söyledi: "Bazı çevrelerde, bakan değişikliği olursa işler düzelecekmiş gibi bir izlenim yaratılıyor. Gerçi, bazı bakanların zaman içinde görevlerinden ayrılmaları zorunluluğu ortaya çıkıyor. Ama, genellikle, aşırı ölçüde duyarlılık gösterildiği oluyor. İşte, sanki bakan sayısı veya Siyasi Partiler Yasası değişirse ekonomi de ferahlayacakmış gibi bir izlenim veriliyor. Aslında, Siyasi Partiler Yasası'nın değişmesinde yarar var, başka konularda da yarar var. Fakat, bunları ekonominin sorunlarıyla karıştırmamak gerektiğine inanıyorum."

Bir başka soru üzerine, halka güven vermenin çok öneminin bulunduğunu kaydeden Ecevit, "Ama, halka güven verirken doğru tanılar ve teşhisler koymakta yarar var. O bakımdan, bu gibi konularda hep özenli ve dikkatli davranmak gerekiyor" açıklaması yaptı.

YILMAZ: İSTİFALAR CEBİMDE
Mesut Yılmaz, ANAP'ın Ankara İl Başkanlığı'nı ziyareti sırasında "Tüm ANAP'lı bakanların istifası cebimde" açıklaması yaptı. Yılmaz, bir gazetcinin Büyük Kongre'nin ardından kabinede revizyona gidilip gidilmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine, hükümet olarak liderler toplantısında, hükümette değişiklik konusunda alınmış herhangi bir kararın olmadığını belirtti. Yılmaz, "Ama gayet tabii, hükümete ortak olan her parti, kendi bünyesinde gerekli değişiklikleri her zaman yapabilir" dedi. Yılmaz, "ANAP kanadında yeni bir revizyon mu yapılacak?" sorusunu ise şöyle yanıtladı: "Hayır, Anavatan Partisi olarak bizim her kongreden sonra gerek hükümette gerek partide bir yeniden yapılanmaya gitmemiz bir teamüldür. Bu nedenle Arkadaşlarım da beni rahatlatmak için istifalarını bana kendileri verdiler."


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır