kapat
27.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kendimle dalga geçiyorum


"Ben, bana neyin yakışıp neyin yakışmadığını çok iyi bilirim" diyor Hülya Avşar. "İnsanların benim hakkımda beni üzecek şekilde konuşmalarına izin vermemek için herkesten önce ben kendimle dalga geçiyorum"
Hülya Avşar ile Antalya'ya beraber uçacaktık ama ben uçağı kaçırınca ucu ucuna Magic Life Kiriş'teki konserine yetişebildim. Bir hafta önce yine böyle bir konserde şarkılarının arasına eşi Kaya Çilingiroğlu ile ilgili espriler yerleştirmiş ve kafasının üzerinde eliyle bir işaret yaparak "Bana boynuz bile yakışıyor" demişti. İşte Hülya'nın farkı da bu: O reddetmiyor, kaçmıyor, saklamıyor; kendi kendisi ile dalga geçmeyi başarabiliyor. Kiriş'teki konserini izlerken "Acaba yine aynı şeylerden söz edecek mi?" beklentisindeydim. Ama hiç o konulara değinmedi... Sadece bir izleyicisinin Karadenizli olduğunu duyunca, "Siz bakmayın Karadeniz erkeğinin havasına. Onlar evde kuzu gibidir. Tarkan'ın Kuzu Kuzu şarkısı adeta bu erkekler için yazılmış" diyerek yine taşı gediğine oturttu...

Sabah kahvaltıda buluşacağımızı tahmin ediyordum. Ama o da ne? Hülya erkenden kalkmış, müzik yönetmeni Taşkın Sabah ve müzisyen arkadaşlarıyla birlikte otel odasına kapanmış, Rumelihisarı konserleri için prova yapıyor. Hava sıcaklığı belki 40 derece, nem oranı % 5'lerde..Hülya ise hırsla çalışıyor.

5 KİLO VERMİŞ
Sonra bir saatlik bir mola verdi. Havuzda buluştuk. Mavi mayosu ile bir kız çocuğu gibiydi. 5 kilo vermiş. Ama 'artık yeter' dedi. Çünkü bir gazetede fotoğrafını gören Kaya Çilingiroğlu o sabah aramış ve "İncecik olmuşsun. Daha fazla kilo verme" demiş.

Sonra söz Hülya'nın esprilerine geldi. "Konserlerinde çok içten bir biçimde kendinle dalga geçiyorsun ve bunu seyircinle paylaşıyorsun. Nedeni nedir?" diye sordum.. "Ben, bana yakışan ya da yakışmayan her şeyin farkında olan bir insanım. Bazı insanlar gerçekten de hadlerini bilmeyebilirler, her şeyin kendilerine yakıştığını zannederler. Gazetelerde çıkan haberlerden dolayı yüzüme garip garip baktıkları zaman bir espri patlatıp işi başka yöne çekiyorum. Ve o andan itibaren onların bana bakışları daha farklı oluyor."

'GÜÇLÜ BİR KİŞİYİM'
"Bunun psikolojik bir açıklaması vardır mutlaka?" dedim, hemen yanıt verdi: "Arkadaşlarım bir psikiyatriste sormuşlar. Doktor 'böyle davranan bir insanın çok kuvvetli bir kişiliğe sahip olması lazım ama aslında bu bir savunma mekanizmasıdır' demiş. Belki de böyledir" dedi ve kahkahayı patlattı... "Belki de böyle deşarj oluyorsun..." diye ilave ettim... "Aslında doğru söylüyorsun. En güzelini sen söyledin." dedi.

Avşar'dan Derviş'e şartlı destek
Antalya'da vereceği son konser öncesinde basın mensuplarıyla akşam yemeği yiyen Hülya Avşar, Derviş'e şartlı destek verdi. Sonbahara kadar Derviş'e güvendiğini belirten Avşar kızı, "Vaadlerini yerine getirmezse oyumu Turgut Özal'ın mezarına atacağım" dedi. Antalya'da özel gösteriler yapan Çinli "Şaolin Rahipleri"nin gösterilerini izleyen Avşar kızı, rahiplerin kırdığı sopalardan birini alarak "Bu bende kalsa iyi olur, bazen sopalanması gereken kişiler olabiliyor" dedi

Şengül BALIKSIRTI-Ömer MAZİ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır