kapat
27.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İmparator'u ağlatan 'Orhan Abi'


Ölümüyle Terim'i yıkan Orhan Demiral, Adana'da oynarken onun elinden tutan kişiydi. Terim her maç öncesi Demirdal'ı arayıp 'Bana şans dile ağabey' diyordu
Ölümüyle 'İmparator' Fatih Terim'i gözyaşlarına boğan Orhan Demirdal, onu Adana'da, genç takımda oynarken görüp, elinden tutan isimlerden biriydi.

Adana'nın köklü ve zengin ailelerinden olan Demirdal Ailesi'nin 6 çocuğundan biri olan Demirdal, 1943 doğumluydu. Demirdal, Ankara Yüksek Ticaret Okulu'nu birincilikle bitirmiş, Adana Demirspor Kulübü'nün teşvikiyle Adana Yüzme Havuzu'nda yüzmeye başlamıştı. Yüzme sporunda isim olmuş Muharrem Gülergin'in talebesi olan Demirdal, o yıllarda rekorları birbiri ardına kırıyordu.

1965-1970'li yıllarda Adana Demirspor'da büyük başarılara imza atan Demirdal, bir süre sonra kulüpte yöneticilik yapmaya başladı. Yöneticilik yıllarında genç takımda oynamaya başlayan Fatih Terim'i izleyen Demirdal, oldukça yetenekli bulduğu bu genç için diğer yöneticilerle konuştu; onun A takımına yükselmesinde büyük rol oynadı.

TERİM'İN DESTEKÇİSİYDİ
Terim'in yıldızı, Adana Demirspor'da giderek parlıyordu; Galatasaray'dan transfer teklifi gelmişti. O dönemlerde Terim'in en büyük destekçisi yine Demirdal'dı. 'Orhan Abi'sinin tavsiyesine uyarak Galatasaray'a geçen Terim, bu takımda uzun yıllar futbol oynadı; oynadığı takıma teknik direktör oldu ve başarıdan başarıya koştu.

Terim, ne kadar yoğun çalışırsa çalışsın, destekçisi Demirdal'la bağlantısını koparmadı. Fiorentina'nın başındayken bile, her maç öncesi 'Orhan Abi'sini arayarak "Cebim maç öncesinde açık olacak. Bana şans dilemeyi unutma" dedi. Orhan Abi de, Terim'e şans dilemeyi hiçbir zaman unutmadı.

Demirdal, yöneticiliği bıraktığında Adana Demirspor'un 'Onursal Başkanı'ydı. Hiç evlenmeyen Demirdal'ın hayatı, birkaç yıl önce yakalandığı kan kanseri ile değişmişti. Tedavi için Terim'in tavsiyesiyle İsrail'e giden Demirdal, 58 yaşında yaşama veda etti. Yıllardır kendisinden desteğini esirgemeyen Demirdal'ın ölüm haberini İtalya'da alan Terim, hemen cenaze için Adana'ya gitti. Sevinçlerini bile gizlemeye alışkın olan İmparator, 'Orhan Abi'sinin cenazesinde gözyaşlarına boğuldu.

Temel EREN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır