kapat
27.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Gürültüden 5 yıldır uykuya hasretim!


Çeşme Ayayorgi Koyu'nda evi olan ve yüksek sesle müzik yayını yapanlara karşı mücadele eden Engin Çelebioğlu'nun şikayeti sonucu 3 bar kapatıldı
Çeşme'de yaz aylarında hareketlenen gece yaşamı beraberinde gürültü savaşını da getiriyor. Bu yıl da kavganın merkezi Aya Yorgi Koyu oldu. Geçtiğimiz yıllarda barların yüksek sesli müziklerine karşı evinin duvarlarına yerleştirdikleri güçlü hoparlörler ile mehter marşı çalan Çelebioğlu Ailesi mücadelesini sürdürüyor.

MÜZİĞİ KISSINLAR
Ayayorgi Koyu'ndaki malikanesinde 10 yıldır yaşayan Engin Çelebioğlu'nun şikayeti üzerine önceki gün, Paparazzi, Mask ve Mekan barları kapatıldı. Çelebioğlu, sıcak yaz gecelerinde gürültüyü duymamak için camları kapatmaktan şikayetçi: "Çeşme'de rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamak için ne gerekiyorsa yapacağım. Müziğin kapatılmasını istemiyorum. Müziğin sesini uygun seviyelerde tutsunlar yeter. Tam 5 yıldır uyumak için müsade istiyorum."

DESİBELMETRE VAR
Paparazzi'nin sahibi Bülent Gülcen ise, "Barlarda desibelmetre var. Müziğin sesi 90 desibelin üzerine çıktığında cihaz otomatik olarak devreye giriyor ve kontör düşüyor. Bir kontör attığında 820 milyar lira ceza geliyor. Kapatma kararı Çeşme gerçeğine uymuyor" dedi.

Yusuf ÇINAR


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır