kapat
27.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

300 milyar buharlaştı!


Toprakbank'ın 300 milyarı Edirne-İstanbul arasında sır oldu. Zırhlı araçtaki iki görevli "Bir yerde durup çay içtik, sonra hafızamızı kaybettik" dediler
Toprakbank'ın tahsildarı ve bir koruma görevlisi, 2 gün önce İstanbul'daki Genel Müdürlük'ten yola çıktılar. Tahsildarın kullandığı zırhlı araç, Tekirdağ, Çorlu, Edirne ve Lüleburgaz'daki banka şubelerine uğradı. Buralara para dağıtıp, bazılarında para aldıktan sonra İstanbul'a döndüler.

Genel Müdürlük'te para sayımı yapıldı ve içinde 300 milyar lira olan 3 para torbasının kayıp olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine hemen görevlilerin ifadesine başvuruldu. Tahsildar ve koruma görevlisi, olaydan haberlerinin olmadığı söyledi. Yapılan incelemede tek girişi olan zırhlı aracın kilidinde hiç zorlanma olmadığı belirlendi.

SERBEST BIRAKILDILAR
Bunun üzerine banka yetkilileri olayı Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. Araçta görevli 2 kişi sorguya alındı. Görevlilerin, "Lüleburgaz'da bir akaryakıt istasyonunda aracı yıkatıp çay içtik. Çay içtikten sonra hafıza kaybına uğradık. Hiçbir şey hatırlamıyoruz" dedikleri öğrenildi.

Polis, ilginç olayla ilgili yaptığı sorgulama ve araştırma çalışmalarından henüz bir sonuç elde edemezken, kimlikleri açıklanmayan 2 banka görevlisi sevk edildikleri adli makamlar tarafından serbest bırakıldı.

Murat SAVAŞ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır