kapat
27.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Sahte öğretmene 4.5 yıl hapis cezası


Ölen amcasının kimliğiyle 16 yıl öğretmenlik yapan Haydar Hanoğlu, Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı'na kadar yükseldi
Ankara'da inanılmaz bir sahtekarlık olayı ortaya çıkarıldı. Ölen öğretmen amcasının kimliğiyle öğretmenliğe başlayan Haydar Hanoğlu, Ankara Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı'na kadar yükseldi.

İlginç sahtecilik şöyle gelişti: Ankara Kalecik nüfusuna kayıtlı Hüseyin Haydar Hanoğlu, 1969'da Almanya'ya gitti. Hanoğlu, Almanya'da hem çalışıp hem de felsefe dalında üniversite eğitimi gördü. 1982'de yurda dönen Hanoğlu, öğretmenlik başvurusunda bulundu. Hanoğlu, başvurusunun kabul edildiğine dair Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen yazıyı okuyamadan vefat etti.

Hüseyin Haydar Hanoğlu'nun eşi Hadice Hanoğlu, durumdan amcasının oğlu Haydar Hanoğlu'nu haberdar edince şeytani bir plan uygulamaya konmuş oldu. Kalecikli çiftçi Haydar Hanoğlu, kimliğinde tahrifat yaparak kendisini ölen Hüseyin Haydar Hanoğlu'nun yerine koyacak, eşine bakacaktı.

YILIN ÖĞRETMENİ
Haydar Hanoğlu, 1984'te Van Atatürk Lisesi'nde felsefe öğretmeni olarak göreve başladı. 1988-1990 arasında da Ankara Anıttepe Lisesi'nde öğretmenlik yaptı. 1988'de yılın öğretmeni bile seçildi.

Ortaokul mezunu Haydar Hanoğlu, 1990 yılında atamaladan sorumlu Ankara Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı'na kadar yükseldi. Ancak bir ihbar üzerine Haydar Hanoğlu hakkında soruşturma açıldı.

Yaklaşık 9 yıl süren mahkemenin ardından, Haydar Hanoğlu ve Hadice Hanoğlu, resmi evrakta tahrifat ve sahtecilik suçlarından 4'er yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırılarak cezaevine konuldular.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır