kapat
27.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

banner
 

Osmanlı-Körfez birleşmesine izin


5.1 milyar dolarlık aktif büyüklük ve yüzde 4'lük pazar payı ile yeni banka doğuyor
Doğuş Grubu'nun Osmanlı ve Körfezbank'ı birleştirme kararına Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'ndan onay çıktı. Osmanlı Bankası Murahhas Üyesi Aclan Acar, BDDK'nın Osmanlı ve Körfezbank'ın birleşmesine izin verdiğini açıkladı. Birleşme sonrasında toplam aktif büyüklüğü 5.1 milyar dolar ve yüzde 4.1'lik pazar payı ile Türkiye'nin dokuzuncu büyük bankası doğacak.

20 Haziran tarihinde iki bankanın yönetim kurullarının birleşmeyi onaylamasının ardından 5 Temmuz 2001 tarihinde BDDK'ya yapılan başvuruya 20 gün içinde izin çıktı. Aclan Acar, Kurul'un kararının önceki gün kendilerine ulaştığını belirterek, "Doğuş Grubu 2001 yılında bankacılık sektöründe yeniden yapılanma hedefinde. Osmanlı ve Körfez'in birleşmesi sonunda 75 şubeli ve bin 848 çalışanı olan yeni bir banka doğuyor" dedi.

KÖRFEZ TARİH OLDU
Öte yandan birleşme sonrasında çatı Osmanlı Bankası olacak. Yani 1988 yılında kurulan Körfezbank, Osmanlı'nın adı altında eritilecek. Toplam 10 şubesi bulunan Körfezbank'ın aktif büyüklüğü 1.4 milyar dolar düzeyinde. Bu rakamın Osmanlı Bankası'nın toplam 3.6 milyar dolar düzeyindeki aktif büyüklüğü ile birleştirilmesiyle 5.1 milyar dolara ulaşacağı ifade ediliyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır