kapat
27.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

banner
 

En pahalı kiracı


İş Bankası, Bayındır'ın borcuna karşılık aldığı, ancak sadece 9 yaşlının kaldığı Yaşamkent Huzurevi'ne yılda 1 milyon dolar kira ödüyor. Banka, fahiş kiradan kurtulmak için dava açtı
Sağlık alanında büyüme kararı alan İş Bankası, yıllık 1 milyon dolar kira ödediği Yaşamkent'e "yaşam" getirmek üzere harekete geçti. Bayındır'ın kredi borçları nedeniyle İş Bankası'na geçen Bayek'in bünyesinde bulunan Yaşamkent'in kira bedeli ve masraflarının oldukça ağır olduğunu söyleyen Bayek Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Sungur, özellikle devalüasyondan sonra kira bedelinin ağır bir yük oluşturduğunu belirterek geçen ay bu rakamın en az yüzde 50 azaltılması için yargıya başvurduklarını söyledi.

Kemerburgaz'da 100 bin metrekare alan üzerinde kurulan Yaşamkent, Bayındır Grubu tarafından İl Özel İdaresi'nden 10 yıllığına huzurevi işletilmesi için kiralanmış. Ancak huzur evi kavramı Türk toplumunun kültürüne ters düştüğü için olsa gerek pek ilgi görmemiş. 1999 yılında Bayındır'ın kredi borçları karşılığında iki hastane ve Yaşamkent'in yani Bayek'in büyük ortağı konumuna gelen İş Bankası, sağlık sektöründe iddalı bir giriş yapma hazırlığında.

FİZİK TEDAVİ ÜNİTESİ
Bayek'in yönetim kurulu öncelikle atıl durumda olan huzur evinin canlandırılması için çalışma başladı ve müşteri sayısını sıfırdan 9'a çıkarıldı. Kira bedeli olarak İş Bankası'nın yılda 1 milyon ödediği düşünüldüğünde bir kişinin maliyeti 100 bin doların üzerinde görünüyor. Maliyetin farkında olan ve kısa sürede "Misafir sayısını 100'e çıkarmak istiyoruz" diyen Sungur, bir yandan da fizik bir tedavi merkezinin hizmete açıldığını söyledi. Bu ünitede tedavi görenlerin sayısı ise şimdilik 12.

İş'ten 'hastane zinciri'
Bayındır Hastaneleri'ni bünyesinde bulunduran İş Bankası bugünlerde 'sağlık sektörüne damgasını vuracak bir isim' arayışında. Bayek'in Yönetim Kurulu Başkanı Sungur, Bayındır Hastaneleri'nde isim değişikliğine gideceklerini belirterek, "Ancak henüz isim konusunda bir karara verilmedi. Ancak bu sefer "İş"le başlasın istemiyoruz" dedi.

İş Bankası'nın çalışanlarının 50 milyon dolara yakın yıllık sağlık harcaması olduğunu anlatan Sungur, "Biz bu sektörde zaten var olmak istiyorduk. 5 yıl içinde İstanbul'da en az üç hastene kurmak istiyoruz" dedi.

Hacer GEMİCİ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır