kapat
27.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

banner
 

Yüzde 12 faizli dolar tahvili geliyor


Piyasadaki döviz likiditesini çekmek isteyen Hazine, bugün dolar ve euro tahvil satışına çıkıyor.
6 ayda bir yüzde 4 faiz kupon ödemeli 1 yıl vadeli tahvil ihalesinde 100 dolarlık tahviller, 96.33 dolar veya eurodan satılacağı için kağıtların gerçek getirisi yüzde 12 olacak. İlk kupon ödemesi ise 25 Ocak 2002 tarihinde yapılacak.

Hazine net 500 milyon dolar satış yapacağını açıklarken, piyasada doların getirisinin yüzde 7-8 civarında olduğunu kaydeden bankacılara göre yüzde 4'e varan cazip bir getiri farkı sunuyor. Bu nedenle de ihaleye talebin yüksek olacağını tahmin eden bankacılar satış miktarının da 800 milyon dolara kadar yükselebileceğini belirtiyorlar.

DOLAR DÜŞTÜ
Sabah saatlerinde alınacak tedbirler konusunda net bir fikre sahip olmadığı için çıkışta olan bono ve döviz piyasasında dolar tahvili açıklaması piyasanın trendini değiştirdi. 24 ekim vadeli kağıtlar yüzde 92.75'lerden yüzde 91'lere geriledi ve bugün valörlü işlemler yüzde 91.98'den geçti. Bu arada sabah saatlerinde 1 milyon 335 bin liraya kadar çıkan dolar Derviş'in açıklamalarıyla 1 milyon 320 bine düştü. Merkez Bankası'nın dolar kapanış kuru 1 milyon 318 bin liradan gerçekleşti. Gözünü bugün yapılacak ihaleye çeviren piyasalar ihalenin başarılı geçmesi durumunda faizlerin düşeceğini tahmin ediyorlar.

Dolara yönelik beklenti de oldukça iyimser. İhale sonrasında 1 milyon 320 bin lirada tutunan doların 1 milyon 300 binin altına inebileceği konuşuluyor. Ancak bunun için Fischer'in yapacağı açıklamaların da önemli olduğunun altı çiziliyor.

Önceki gün her şey yolunda giderken sert bir düzeltme yapan borsanın da iyimser beklentileri satın almaya başladığı görülüyor. Dün yüzde 3.38 oranında yükselerek 9 bin 857 puana çıkan endeksin önünde 10 bin 500 seviyesinde güçlü bir direnç gözleniyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır