kapat
27.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kadın: Aşk, daima aşk! Erkek: Aşk çok yorucu


Erkek ve kadın zihninin nasıl çalıştığına ilişkin birçok çalışma yapıldı. Bunlar bir araya getirildiğinde iki cinsin ne kadar farklı düşündüğü ortaya çıkıyor..
Alman kadın dergisi Elle, kadınlar ve erkekler üzerine bugüne kadar yapılmış araştırmaların bir sentezini yayınladı. İşte kadınların ve erkeklerin farkları...

ROMANTİZM

Erkek ne düşünür?
Erkek nostaljiktir. Kaybettiği güzel günleri düşünür. Erkeğin özgürlük yaşı 16'da başlar ve birisi bu özgürlük çağının bittiğini açıkladığı zaman sona erer (bunu söyleyen sevgili, eş, şef veya anne baba olabilir). Erkek o dönemi düşüp melankolikleşir. Doğa erkeği büyüler: Günbatımında yelken açmak gibi... Önemli olan orada yalnız bulunmaktır.

Kadınlar ne düşünür?
Kadının düşleri geleceğe dönüktür. Aklındaki soru şudur: Şöyle olsa ne olur? Kadın hayal kurar ve kendisini başkalarının yerine koymayı sever -özellikle de sinemada. Örneğin, 'Erin Boronkovich' rolünde Julia Roberts olsam ve erkeklere doğruları göstersem ne güzel olur' diye düşünür. Kadın da doğayı romantik bulur ama yalnızca yanında sevdiği kişi olduğu zaman.

AŞK

Erkek ne düşünür?
Erkek aşkı sevmez. Çok yorucu olduğunu düşünür. Güçlü duygular onu alt üst eder. Ruhu duygusal dalgaları kaldırmaz. Gerçek aşk onu zorlar. Kendisini kötü hisseder. Bu yüzden mümkün olduğunca çabuk, rutin, günlük yaşama dönmek ister. Onu bağlamak için yapmanız gereken yanınızda rahatlamasını sağlamaktır. Sonsuza kadar...

Kadın ne düşünür?
Kadın aşkı her şart altında sever. Kendi kendisine de umutsuzca aşıktır. Kadın aşkla yıkanır... Erkeklere bu soğuk duş gibi gelir. Erkek daha temkinlidir; bu yüzden gerçek tutkulara çok ender yakalanır. Kadın ise bunun tam tersi sık sık bu duruma düşer. Ama doğuştan pragmatik olduğu için zor durumlardan kolayca sıyrılır; bir dahaki sefere kadar... Bu yüzden kadın hep aşk aşk diye inler. Erkek bunu anlamaz.

ARKADAŞLIK

Erkek ne düşünür?
Erkek arkadaşlıkları sağlamdır. İki türü vardır: İlk gençlikte başlayanlar ömür boyu sürer. Yıllar sonra bir araya gelince eski günlerdeki gibi heyecanla konuşurlar. Bir de sonradan oluşan arkadaşlıklar vardır: Aynı sporu yapıp, aynı esprilere gülerler, yardımlaşırlar ve daha fazlası gerekmez diye düşünürler.

Kadın ne düşünür?
Kadın arkadaşlıkları müthiş esnektir. Işık hızında kurulur ve parçalanırlar. Arkadaşlığı birliktelikler doğurur: Aynı iş, aynı sorunlar gibi. Ve çoğu, birinin yolu ayrılınca kopar. Çünkü o zaman kadın arkadaşlıklarını ayakta tutan 'sürekli değiş- tokuş' zorlaşır. Erkekler anlamaz: Sürekli konuşacak ne olabilir? Buna şu yanıt verilebilir: Kadın arkadaşlıkları ruhsaldır: Doğar, gelişir, solar. Çünkü hiçbir şey olduğu gibi kalmaz. Kadınlar bunu bilir.

MİZAH

Erkek ne sever?
Erkek esprilerine gülen kadınları sever. Çünkü erkek mizahı bir iktidar aracı olarak görür: Güçlü olan espri yapar, diğeri eğlenir. Ya da eğlenir görünür.

Kadın ne sever?
Kadın kendisini güldüren erkekleri sever. Özellikle kendileri ile dalga geçmesini bilen erkekleri. Maalesef erkeklerin çoğu bu yetenekten yoksundur. Bu yüzden de kadınların esprisiz olduğunu düşünürler.

CİNSELLİK

Erkek ne düşünür?
Erkek seks ister ama ondan korkar da. Kendisini onunla ifade eder ama aynı zamanda ürkütücü bulur. Çünkü bazen seks ondan güçlüdür ve onu kurban haline getirir. Belki de erkeğin seks üstünlüğü sadece bir efsanedir. Ama erkek de bu efsaneyi sürdürmeye çalışır, aslında isteksiz olsa bile.

Kadın ne düşünür?
Kadın da seks ister ve o da seksten korkar. Yanlış erkeklerle, yanlış ilişkiler kadınların seks zevkini uzun süreliğine öldürebilir.

DÜZEN

Erkek ne düşünür?
Erkekler düzenlidir. Tabii kendi bireysel sistemi içinde. Kanıtı mı? Masalarının üstü darmadığındır. Ama iki ay önceki elektrik faturasını sorun, ellerini atıp şak diye çıkarırlar.

Kadın ne düşünür?
Kadın düzenliymiş gibi yapar. Her şeyi pırıl pırıl olana kadar düzeltip temizler. Önemli olan görünüştür. Ama çekmecesini açınca kaos ortaya çıkar.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır