kapat
23.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

banner
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


İran'a kar yağdı
Uzun yıllardan sonra İran ilk kez 'yoğun' bir kar yağışı gördü. İran'ın kuzeybatısındaki Edebil eyaletindeki yüksek bölgelere bir metre yüksekliğinde kar yağdı. Civarda yaşayan köylüler, bu mevsimde bu şiddette kar yağışı görmediklerini belirttiler.

Güneş görmeyen şizofren oluyor!
Hamileliği sırasında yeteri kadar güneşe çıkmayan annelerin çocuklarının şizofreniye yakalanma risklerinin daha fazla olduğu ortayı çıktı. Avustralya Şizofreni Araştırmaları Merkezi tarafından yapılan araştırmada özellikle Şubat-Nisan ayları arasında doğan bebeklerin şizofreni olma oranının yüzde 10 daha fazla olduğu belirtildi. Bunun nedeni D vitamini içeren UV ışınlarını yeterince alamamak .

Harrison'un dramı
Tüm zamanların en iyi müzik gruplarından Beatles'in üyelerinden George Harrison (58), yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle artık ölümün kıyısında olduğunu kabul ediyor. İsviçre'de bir klinikte beyin kanseri tedavi gören Harrison, arkadaşı George Martin'e, uzun süre yaşayamayacağını söyledi.

Civalı diş dolgusu zehirliyor
Amerikalı sağlık uzmanları dişlerin dolgusunda kullanılan amalgamın civadan yapıldığını ve civanın da insanlarda sinir bozuklukları ve zehirlenmelere neden olduğu uyarısında bulundu. Amalgamın yanısıra dişçilerin kullandığı gümüş kaplamada da civa bulunduğu uyarısını yapan doktorlar, zehirlenip zehirlenmediğinizi basit bir idrar tahlili ile öğrenmenin mümkün olduğunu savunuyor.

Bitkisel ilaçlara dikkat!
Amerikalı sağlık uzmanları bitkisel ilaçların ameliyat öncesi ve sonrasında alınmasının hastalarda bazı sağlık problemlerine neden olabileceğini açıkladı. Buna göre tehlikeli otların ilaçları şu tepkileri yaratıyor. Ginko Biloba, ameliyattan 24 saat önce alınmamalı zira kanamaya neden oluyor.fSarmısak da pıhtılaşmayı önlediği için en az 36 saat önceden itibaren yenmemeli. Ginseng de kanamayı artırıp kan şekerini düşürdüğü için bir hafta önceden kesmelisiniz.

Retina bozukluğuna silikon
Retina hasarı için mikro yonga denemesi yapan Amerikalı bilim adamları, araştırmanın ikinci etabını başlatacaklarını açıkladı. Gençlik çağında başlayan ve kalıtsal olarak derece derece ilerleyen 'retinitis pigmentosa' hastalığının tedavisi için başlatılan göze silikon yonga yerleştirme uygulaması, ikinci etapta üç hasta üzerinde daha denenecek. Bir yıldan beri, göz retinasına silikon yonga yerleştirilen diğer üç hastayı gözlediklerini belirten yapay silikon yonganın mucidi Optomolojist Alan Chow, iki kadın ve bir erkek hasta üzerindeki yeni denemeleri iki hafta içinde başlatacağını açıkladı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır