|
|
 |
| |
|
Derviş: Bundan sonra kriz olmaz
Derviş: Görüş ayrılıkları abartılıyor. Bundan sonra bu tip bir şey olmaz. İyimser olun
Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş bundan sonra piyasalarda dalgalanma beklemediklerini belirterek yabancı bankacılardan iyimser olmalarını istedi.
Döviz piyasasındaki şok artışların sorumlusu olarak gösterilen yabancı bankaların temsilcileri dün Bakan Derviş'le görüştü. Ziyarete Citibank, Chase Manhattan, ABN Amro, HSBC, Deutche Bank yetkilileri katıldı.
SPEKÜLASYONU REDDETTİLER
Derviş, toplantının en kritik sorusunu son günlerde döviz fiyatlarında gözlenen spekülasyon iddialarına odakladı ve "Dövizdeki artışa yabancı bankaların yol açtığı yönünde bazı yazılar çıkıyor, bize de duyumlar geliyor. Ne diyorsunuz?" diye sordu. Yabancı banka temsilcileri, hiçbir spekülatif hareketin içinde olmadıklarını, sadece müşterilerinden gelen talebi karşıladıklarını bildirdiler.
KARAMSAR OLMAYIN
Devlet Bakanı Kemal Derviş bunun üzerine "Her demokratik düzende olabilecek görüş ayrılıkları bazen basına abartılı yansıyor. Bu durum, piyasada oynaklığa yola çıyor. Bundan sonra bu tip bir şey beklenmiyor. Bu kadar karamsar olmayın. İşe daha iyimser bakabilirsiniz" dedi.
Okan MÜDERRİSOĞLU
|
|
 |
|