|
|
 |
| |
|
İstikrarlı sabit kur önerisi
Başbakan Ecevit'in zirve toplantısından önce, sabah NTV'de Yakın Plan programına katılan Merkez Bankası eski Başkan Vekili Zekeriya Yıldırım'ın, 'istikrarlı dalgalı kur' önerisini inceledi.
Yıldırım'ın değerlendirmeleri özetle şöyle: "Merkez Bankası'nın biraz daha cesaretle piyasalara müdahale etmesi lazım. Kur hep tek yönlü dalgalanıyor. Merdiven gibi yukarıya çıkıyor. Merkez Bankası kurun hakikaten dalgalı kur olduğunu, bu kurun aşağıya inebileceğini de göstermeli.
Dalgalı kur tek başına bir istikrarsızlığın işaretidir. Normal olarak adı dalgalı kur rejimi olsun, sabit kur rejimi olsun. Bir kere nasıl mal fiyatlarını düşürmek için sabitlemeye çalışıyoruz, yani enflasyonu düşürmeye çalışıyoruz. Faizlerin de dalgalanması gerekir.
Erhan SEVEN
|
|
 |
|