|
|
 |
| |
|
'Üzgün ama kararlıyım'
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "görevden alınmasını" istediğini itiraf ettiği Devlet Bakanı Kemal Derviş, Londra'ya gitmeden önce MHP'nin tavrına ilişkin duygularını yakın çevresine anlattı.
Koalisyon ortağı Bahçeli'nin kendisinden sürekli kaçması, MHP'li bakanların tepkileri karşısında sessiz kalmayı tercih eden Derviş, yakın çevresine, en çok "IMF'nin adamı" gibi benzetmelerle MHP'nin tepkisine üzüldüğünü anlattı. Her zaman diyalogdan yana olduğunu ama, yeterli karşılık göremediğini söyleyen Derviş, devleti yönetenlerin birbirlerini sevmeseler bile ülke çıkarı için biraraya gelmelerinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Derviş, programın başarısı için hükümet içinde uyumun ve siyasi desteğin şart olduğuna dikkat çekti. Özellikle Telekom Yönetim Kuruluna yapılan atamalar sırasında istifa edeceği yolundaki söylentiler yayılan Derviş, o tarihte kesinlikle istifa etmeyi düşünmediğini ve ısrarla listesinin arkasında durduğunu anlattı. Derviş, "Ben bu programın başarılı olması için geldim. Kesinlikle istifa etmeyi düşünmem, düşünmedim de. Doğru yaptığım her işin arkasında sonuna kadar dururum. Direnirim" dedi.
"ÇALIŞMA AZMİM ARTIYOR"
Kendisine yönelik tepkiler karşısında üzüldüğünü ama, çalışma azminin daha da arttığını belirten Kemal Derviş, ismi etrafındaki siyasi tartışmalara şu yorumu getirdi: "Siyasi prim sağlamak için beni yıpratmaya çalışıyorlar. Kavga görüntüsü yaratılarak tabanlarına mesaj vermek istiyorlar. Önemli olan benim yıpranmam değil. Bu arada Türkiye kaybediyor. Bana yapılan karşısında şimdiye kadar hep sustum. Bundan sonra da bir parti veya genel başkanıyla ilgili konuşmayı düşünmüyorum. Doğru olduğuna inandığım programın başarısı için çalışmaya inatla devam edeceğim. Benim hizmetten başka bir düşüncem yok."
Şamil TAYYAR
|
|
 |
|