kapat
15.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.ciceknet.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Liamu'nun gözyaşları


Mübadele sırasında Yunanistan'a yerleşen 85 Yunan asıllı Karşıyakalı İzmir'e gelerek anılarını tazeledi.
Aile büyüklerinin mezarları için toprak alan grupta gözyaşları sel gibi aktı. İzmir'in Karşıyaka ilçesinden yaşarken mübadele ile Yunanistan'ın Elefthero Kordeliou kentine giden 85 Yunan asıllı Karşıyakalı ata toprağına dönerek anılarını tazeledi. Yanlarında dönerken ölenlerinin mezarlarına koymak için Türk toprağı alan eski Karşıyakalılar duygu dolu anlar yaşattılar. Hasret gözyaşlarının sel gibi aktığı ziyarette dostluk güvercinleri de uçuruldu. Her anı hüznün ve sevincin birbirine karıştığı duygular içinde geçen gezinin ilk gününde Selçuk ve Efes'i gezen grup dün de Karşıyaka Belediye Başkanı Şebnem Tabak ve belediye meclis üyeleriyle kahvaltıda biraraya geldi.

İLÇEYİ TANIYAMADILAR
Tabak'a bir vazo hediye eden Kordeliou Belediye Meclisi Üyesi Vakufaris Perikles Karşıyaka'da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Perikles, "Bütün ırklardan insanların dostluk içinde yüzyıllardır yaşadığı Karşıyaka eskiden 30 bin nüfuslu bir yerdi. Şimdi 500 bin kişilik bir Karşıyaka gördüğümüze çok mutlu olduk. Eski Kordeliou'dan yeni Kordeliou'ya sizleri davet ediyoruz" dedi. Şebnem Tabak da Karşıyaka ile Elefthero kentlerinin kardeş olduğunu söyledi. Efsun Erbalaban Dede vasiyetini yerine getirdi
Yunanlı grup Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyeleri için getirdikleri armağanları dağıtırken, Katolik Kilisesi'ni ziyarete giden grupta bulunan 46 yaşındaki Liamu Hrisanti, dedelerinin vasiyeti üzerine atalarının doğup büyüdüğü Bostanlı'nın Papaz İskelesi'nden toprak aldı. Gözyaşlarına boğulan Liamu toprakları Yunanistan'daki dedelerinin mezarlarına serpeceğini söyledi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır