kapat
15.07.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

www.ciceknet.com
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

www.euronet-tr.com
Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Öldüren ihmal


Manavgat'ta kreş servisi şoförünün minibüste kapalı unuttuğu Ömer, aşırı sıcağa bağlı su kaybından öldü
Antalya'nın Manavgat ilcesi'nde dün akılalmaz ihmal bir cana maloldu. Manavgat'ta kreş minibüsünde unutulan 4 yaşındaki Ömer Faruk Aydemir havasızlık ve aşırı sıcaktan can verdi. Acı olay şöyle meydana geldi: Servis sürücüsü Mustafa Yıldız hergün olduğu gibi dün de 15 çocuğu evlerinden aldı. Çocukları kreşe götüren sürücü, en arkadaki koltukta uyuya kalan Ömer Faruk Aydemir'in indiğini görmeden minibüsü bir parka çekti. Servis şoförünün minibüsü terk etmesinden bir süre sonra uyanan Küçük Ömer, can havliyle cama vurarak yardım istediyse de kimseye sesini duyuramadı. Talihsiz Ömer, inanılmaz bir dikkatsizliğin kurbanı olarak havasızlık ve aşırı sıcak nedeniyle çırpına çırpına yaşamını yitirdi.

SÜRÜCÜ VE MÜDÜR GÖZALTINDA
Bir vatandaşın minibüste ceset gördüğünü söylemisi üzerine olay yerine gelen polis korkunç manzara ile karşılaştı. Manavgat polisi bunun üzerine Aydemir'i minibüste unutarak yaşamını yitirmesine neden olan sürücü Mustafa Yıldız ile kreş sahibi Hacer Karakaya ve öğretmen Tuğba Yıldız'ı gözaltına aldı. Kreş müdürü de olan Karakaya 35-40 çocuğa baktıklarını belirterek "Hafta sonları aileler çocukları göndermiyor. Bizde Ömer Faruk Aydemir'in gelmediğini düşündük"diye ifade verdi.

Minibüs sürücüsü Mustafa Yıldız ise ifadesinde arkasındaki koltukta unuttuğu Ömer'i hiç görmediğini savundu. Yıldız "Araca bindiğini gördüm. Diğer çocuklarla birlikte indiğini düşündüm" diye konuştu.

AİLE PERİŞAN
Küçük Ömer'in Turtel Otel'de garson olarak çalışan babası Fahri Aydemir ile kat görevlisi annesi Gülbahar Aydemir acı haberi alınca adeta yıkıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, Küçük Ömer'in yapılan otopside aşırı su kaybından öldüğü anlaşıldı. Yetkililer böyle bir olayın ilk kez meydana geldiğini yapılacak inceleme sonunda olayda sorumlu olanlar hakkında gerekli işlemin yapılacağını söylediler,

Manavgat'taki olaya benzer bir olay da Amerika'da meydana gelmişti. Annesinin arabada unuttuğu küçük bir çocuk Amerikan gazetelerinin gündeminden uzun süre düşmemişti.

Kamil ATALAY


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır