|
|
 |
| |
|
Çakan, Yiğitgüden'e kol kanat gerdi
Enerji Bakanı Çakan, Yargıtay Başsavcısı Kanadoğlu'na, Bakanlık Müsteşarı Yiğitgüden hakkında soruştarma yapma izni vermedi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan, Beyaz Enerji iddianamesinde "görevini kötüye kullandığı" iddia edilen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yurdakul Yiğitgüden hakkında soruşturma açılması için izin vermedi. Yiğitgüden, Ankara DGM Savcısı Talat Şalk'ın iddianamesinde, Ersümer'le birlikte Alaçatı Rüzgar Enerji Santralı'nın Yap-İşlet- Devret Yasası'na aykırı olarak finansal kiralama yöntemi ile yaptırılmasını onayla suçlanıyordu.
RAPORLAR LEHİNE
Çakan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun Yiğitgüden hakkında istediği soruşturma izni ile ilgili incelemesini tamamladı. Çakan, dosyanın kendisine ulaştığı 24 Mayıs tarihinde hemen Bakanlık Teftiş Kurulu'na bağlı iki Başmüfettiş ve bir müfettişten oluşan heyet oluşturduğunu ve ön inceleme başlattığını hatırlattı. Çakan Bu müfettiş heyetinin 45 gün sonunda 65 sayfa ve 202 ekten oluşan rapor düzenlendiğini kaydetti.
Çakan, rapordaYiğitgüden hakkında soruşturma açılmasına izin verilmemesi gerektiği sonucuna ulaşıldığını ve Teftiş Kurulu Başkanı'nın da bu görüşe katıldığını ifade etti. Çakan, kendisinin de bu raporları aynen benimsediğini açıkladı. Çakan'ın kararına Kanadoğlu'nun itiraz hakkı bulunuyor.
Kemal GÖKTAŞ
|
|
 |
|