|
|
 |
| |
|
Bir karpuza karşı bir baraj istedi
DYP Çorum milletvekili Adnan Türkoğlu, yıllar önce spordan sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz'ın makamına gitmişti.
Çorum'dan yeni dönen Türkoğlu, bir kilo leblebiyi de bakan Yılmaz'a hediye olarak getirmişti. Türkoğlu leblebiyi verdi ve sadede geldi. Sayın Bakan bizim Çorum'da bir spor salonu inşaatı var. Yıllardır bitirilemiyor. Himmetinizle bir 500 milyar ödenek çıkartırsanız salonu tamamlarız... Yılmaz düşündü, bütçe ödeneklerine baktı ve şu cevabı verdi: Adnan helal olsun sana" 100 bin liralık leblebi getirdin, 500 milyarlık ödenek istiyorsun!..
Bayındırlık Bakanı Koray Aydın da hafta sonunu İzmir'de geçirdi, Kiraz'da içmesuyu şebekesinin açılışını yaptı. Burada Fikret Aslan adlı bir vatandaş Aydın'ın yanına gelip "Sayın Bakanım bu karpuzu size hediye ediyorum ama bizim Aktaş Barajı'nın yapılmasını istiyoruz. Ovamız çölleşiyor. Bu karpuzu önümüzdeki sene göremeyebiliriz" dedi. Yıllar önce leblebi ve spor salonu, yıllar sonra karpuz ve baraj. Tarih tekerrür etti.
|
|
 |
|