* Volkswagen Group'un Başkanı Ferdiand Piech Kasım'da emekliliğe hazırlanırken, şirket bu tarihten itibaren yeni bir strateji yörüngesine girecek. Şirketin yeni stratejilerini belirleyecek kişinin Bernd Pischetsrieder olması bekleniyor. Yeni başkanın özellikle Lamborghini, Bentley ve Bugatti gibi lüks markalarda değişiklik yapacak.
* Geleceğin otomobillerini yaratmayı hedefleyen Opel, AOL Time Warner ile anlaştı. AOL Time Warner, Opel'e teknoloji altyapısı sağlayacak.
* General Motors (GM), Japonya'da yeniden yapılanmaya gidiyor. Isuzu, Suzuki ve Fuji gibi şirketleriyle güçbirliği yapan GM'in, General Motors Asia Pasific isimli yeni şirketiyle daha büyük bir sinerji yakalaması hedefleniyor.
* Mercedes Smart'ın bu yılın ilk 6 ayındaki satışları geçen yıla göre yüzde 14 arttı. İlk altı ayda 59 bin Smart satılırken, Almanya en büyük pazar oldu. İtalya ikinci sırada yer aldı.
* Chrysler Grubu, Amerikan Endüstriyel Tasarımcılar Derneği ve Business Week tarafından Mükemmel Endüstriyel Tasarımı Ödülleri Yarışması'nda 2 ödül aldı.
* AB Tekel Komisyonu, MAN ve Neoplan arasındaki ittifakı onayladı. Otobüs ve seyahat otobüsü sektöründe MAN Nutzfarzeuge Grubu çatısı altında, MAN Bus Gmbh ve Neoplan Gmbh şeklinde planlanan iki markalı stratejinin önünde böylece bin engel kalmadı. MAN Nutzfarzeuge Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Samuelson, "Güç birliği doğrultusunda yeni ürünler ortak platforma dayalı olacak. Bu işbirliği bize büyük tasarruf sağlayacak" dedi.
Ford ve General Motors (GM) Avrupa'da yeni yatırımlar yapmaya hazırlanıyor. Ford, Köln'deki fabrikasına 530 milyon dolar harcayarak modernize ediyor. Şirket, burada yeni Fiesta'dan yılda 405 bin adet üretecek. GM de Ruesselsheim fabrikasına 650 milyon dolarlık yatırım yapacak. 600 robotun yer alacağı fabrikada yılda 270 bin adet yeni Vectra üretilecek.