kapat
29.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

Kutan: Erbakan kal derse kalırım


Kutan, "Liderim Erbakan, kal derse kalırım, git derse giderim. Başkasını isterse etrafında er oluruz" dedi
Fazilet Partisi'nin kapatılmasının ardından Bilkent Otel'de yapılan il başkanları ve il müfettişleri toplantısı tartışmayla sona erdi. Kutan toplantıda, "Liderimiz Erbakan. Kal derse kalır, git derse giderim. Hoca başkasını tayin ederse, onun etrafında er olur, çalışırız" dedi.

Recai Kutan ve gelenekçi kurmayların bölünmeyi engellemeyi amaçlayan mesajlar verdiği toplantıya öğle yemeği için ara verilince, partililerin hemen hepsi bahçeye çıkıp havuz başında toplandı. Mayolu bayanların yüzdüğü, güneşlendiği havuzun karşı kenarında FP'lilerin takım elbiseleriyle oturmaları ilginç bir görüntü oluşturdu.

BİRLİK MESAJLARI
Toplantı öncesi İstanbul İl Başkanı Numan Kurtulmuş, tabanın birlik istediğini belirterek, "Kişisel hesaplar içinde olanları ne camiamız kaldırır, ne Allah müsaade eder" diye konuştu.

Kutan'ın açış konuşmasında, "Parti kapatmalar bizi yıldıramaz. Yolumuza devam edeceğiz. Geçmişteki olumsuzluklara dönüp bakmayalım. Birlik ve beraberliğimizi devam ettirelim. Herkesin temennisi bu" dedi.

Görevden alınan eski Hakkari İl Başkanı Fehmi Öztunç ile yenilikçi kurucu üye Hacı Biner ise, salona alınmadı. Biner, "Bu yüz karası bir ayıptır. Birlik ve beraberlik çağrılarının samimi olmadığını gösteriyor" dedi.

Toplantıya, kapanmaya neden olduğu için milletvekilliği düşürülen ve siyasetten yasaklanan Nazlı Ilıcak da katıldı. Ilıcak, "Hem teşekkür ettim, hem hesap verdim" dedi.

ABDULLAH GÜL TERK ETTİ
Toplantıda Düzce İl Başkanı İlyas Keskin, "Tayyip Erdoğan ANAPlı'larla yola çıktı. Akçakoca'da ANAP'lı birini görevlendirdi. Teşkilatları tamamladınız. Burada bize birlik ve beraberlikten bahsediyorsunuz" dedi. Abdullah Gül, bu sözlere tepki göstererek "Bunlar doğru değil" dedi ve toplantıyı terk etti. Afyon İl Başkanı Hakkı Aşkar ise , "Dört kez duvara tosladık. Hocanın oturup düşünmesi gerekir" diye konuştu.

Hüseyin ÖZALP

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır