kapat
29.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

Ecevit heyecan yarattı


Başbakan Bülent Ecevit dün Başkent Hastanesi'ne giderek rutin sağlık kontrolü yaptırdı. Ankara'da heyecana yol açan kontrol sonrası, Ecevit "Çok şükür bir sorunum yok" dedi
Başbakan Bülent Ecevit, dün akşam Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde rutin sağlık kontrolü yaptırdı. Chek-up'tan geçen Ecevit, 3 saat kaldığı hastaneden çıkışta "Çok şükür herhangi bir sorun yok" dedi. Bu arada Ecevit'in uzun süre hastanede kalması heyecan yarattı.

Başbakan, dün saat 19.30'da eşi Rahşan Ecevit ile birlikte özel bir araçla Başkent Hastanesi'ne geldi. Ecevit için her branştan hekim hastaneye çağrıldı. Ecevit'e önce bir süredir şikayetçi olduğu rutin kulak testi yapıldı. Başkent Hastanesi Basın Danışmanı Mahmut Temizyürek muayene sürerken hastaneye akın eden gazetecilere "Endişelenecek durum yok. Normal rutin kulak testlerinden birisini yaptırıyor. Biraz sonra çıkıp kendisi açıklama yapacak" dedi.

KULAKLIĞI ONARILDI
Ecevit'in kulaklık cihazında problem çıkınca muayene uzadı ve cihazın onarılması beklendi. Bu süre içinde Ecevit'in sağ gözüne problem nedeniyle göz damlası damlatıldı. Doktorlarla sohbet edip çay da içen Ecevit kontrollerinin ardından hastaneden ayrıldı.

Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Haberal da, Başbakan'ın sağlığı konusunda telaşlanacak herhangi bir sorun olmadığını söyledi.

RANDEVU ALDI
Haberal, Ecevit'in kulaklık cihazında zaman zaman tıkanıklık olduğu için kontrole geldiğini ifade ederek "Ayrıca genel kontrolden geçirdik. Her şey çok sağlıklı, endişe edilecek birşey yok" dedi. Haberal, "Randevu daha önceden belli miydi, yoksa kendisi mi ihtiyaç duydu" sorusuna, "Sayın Başbakan'ın işitme cihazında bir sorun olduğu için telefon ettiler. Biz de kendisine 'Gelebilirsiniz' dedik geldiler. Kontrolünü yaptık" yanıtını verdi.

Nevin BİLGİN

OTURARAK BASIN TOPLANTISI YAPTI
Başbakan Bülent Ecevit'in Başkent Hastanesi'ne kontrol için gitmesi üzerine bir çok basın mensubu da hastaneye akın etti. Ecevit, 3 saat süren kontrolden çıkışta kendisini bekleyen meraklı bir gazeteci ordusuyla karşılaştı. Ecevit, basın mensuplarının yere oturduklarını görünce "Siz oturuyorsunuz bende oturayım" diyerek merdivenlere oturdu. Ecevit, herhangi bir sağlık sorununun olmadığını da vurguladı.

"KULAK VE GÖZ SORUNLARIM KAYGI VERİCİ DEĞİL"
BAŞBAKAN Bülent Ecevit sağlık kontrollerinin tamamlanmasından sonra gezetecilerin sorularını yanıtladı. Ecevit'e yöneltilen sorular ve yanıtlar şöyle:

- Genel bir check-up yaptırdınız ?

-Evet, genel bir check-up yaptırdım. Ayrıca benim biliyorsunuz kulağımda bir sorunum var. Bunda herhangi bir ilerleme yok. Gözlükle ilgili bazı sorunlarım var. Ama bunların hiçbirisi kaygı verci veya çalışmamı engelleyici şeyler değil.

- ABD'den bir kulaklık geldiğini ve bunu denediğiniz söyleniyor, doğru mu?

- Hayır benim çok eskiden beri, yani birkaç yıldan beri bir kulaklığım var. Onu kontrol etmek için geldim.

-Bu yoğun siyasi gündemde sizi takip etmekte zorlanıyoruz. Bu yoğun tempoya nasıl dayanıyorsunuz?

-Onu Allah bilir, ama ben de sizlere şaşıyorum çünkü; karda kışta kıyamette güneşte sabahtan akşamlara kadar Başbakanlığın önünde kalıyorsunuz. Ben o kadar rica ettiğim halde, "İçeri girin" diye, girmiyorsunuz dışarıda bekliyorsunuz. Bence gerçek gazetecilik muhabirliktir. Siz gerçek gazetecilersiniz

-Kontrol için neden akşam saatini seçtiniz?

- Daha rahat olduğu için.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır