kapat
23.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

Erez bombaladı


Hükümet ve Derviş'e çatan Yalım Erez, "Siyaset tıkanmış durumda. Tenisle, şort gezisiyle insanları daha fazla oyalayamazsınız" dedi
TOBB eski Başkanı Yalım Erez, Türkiye'deki sorunları yeni kadroların çözebileceğini, Devlet Bakanı Kemal Derviş'in ise mevcut Bakanlar Kurulu ile bu işi götürmesinin mümkün olmadığını söyledi. Erez, ekonomik krizi, Derviş'i, yeni siyasi oluşumları SABAH'a değerlendirdi:

*Bulgaristan'da ekonomik krizi çözen Başbakan seçimi kaybetti. Kimse 'Popülist politikalar uygulansın' demiyor. Ancak, ekonomide insanı göz ardı edemezsiniz. Ameliyat iyi geçti, ama hastayı kaybettik, diyemezsiniz.

* Moratoryumu düşündüğünü açıklaması bile Derviş'in Türkiye'den ne kadar uzak olduğunu gösteriyor. Moratoryum ilan etmek için dışardan adam getirmeye gerek yok.

* Bir kitap attılar, felaket geldi. Yarın, ayakkabı, terlik atarlar yine felaket gelir. Siyaset tıkanmış durumda. Muhalefetin olmadığı yerde Derviş'e ilgi oluyor. Tenisle, şort gezisi ile insanları oyalayamazsınız.

* Derviş, bir süre sonra bu işi bırakır. Çünkü bu Bakanlar Kurulu ile işi yürütemez. Kendisi 22 yıldır Türkiye'den uzak. Hayatında ekonomik kriz yaşamamış, zengin aile çocuğu. Çok iyi bir ekonomist, iyi niyetli, ama Türkiye'yi bilmiyor.

* Türkiye, bugünkü siyasetten, yönetimden memnun değil. Türkiye, bu doğumu gerçekleştirecek. Korkunun ecele faydası yok. Ben de bu doğumun merkezinde olacağım. Bu millet bu tabloyu hak etmiyor. Milletin önüne fiks menü geliyor. Ne zaman alakarta açarsanız halkın nasıl doğru tercih yaptığı da görülür. Türkiye, artık Ankara'dan İstanbul'dan değil Anadolu'dan yönetilmeli.

Okan MÜDERRİSOĞLU

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır