kapat
21.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

İki yanlış, İstanbul tuş


Elmadağ-Harbiye arasındaki tercihli yolda düzenleme çalışması sürerken, Unkapanı Köprüsü de duba yenilemesi ve bakım için kapatılınca trafik kilitlendi, İstanbullular saatlerce güneş altında çile çekti...
Büyükşehir Belediyesi'nin kentin iki ana arterindeki çalışmayı aynı zamanda başlatması, İstanbul'da trafiği felç etti. Elmadağ ile Harbiye arasındaki tercihli yolda 16 Haziran'da başlayan düzenleme çalışmasına dün de Unkapanı Köprüsü'ndeki duba yenileme ve bakım çalışması eklenince Avrupa yakasında adeta hayat durdu. Unkapanı Köprüsü'nün kapatılması nedeniyle; Eyüp-Balat Sahil Yolu, Unkapanı-Saraçhane arası, Eminönü-Hal Yolu, Yenikapı-Sirkeci, Beyoğlu tarafında ise Tarlabaşı, Tersane Caddesi, Perşembepazarı, Fındıklı-Dolmabahçe arası ile Barbaros Bulvarı'nda uzun araç kuyrukları oluştu.

HİZMET DEĞİL EZİYET
Bu hatlardaki yoğunluğa Elmadağ-Harbiye arasındaki tercihli yolda sürdürülen düzenleme çalışmasının yarattığı sıkışıklık da eklenince; Osmanbey-Taksim, Gümüşsuyu-Dolmabahçe, Maçka-Nişantaşı ve Dolapdere ile Pangaltı arasında da trafik çilesi yaşandı. İşlerine gitmek için yola çıkıp trafikte 2, 2.5 saat işkence yaşayan İstanbullular, iki çalışmanın aynı anda yapılmasına isyan etti. Köprüde 20 gün sürecek duba yenileme çalışmasının Elmadağ'daki düzenlemeden önce başlatılıp bitirilmesi gerektiğini söyleyen İstanbullular, "Bunun adı hizmet değil, eziyet çektirmek. Çalışmaların programsız bir şekilde başlatılması çağdışılıktır" diye isyan etti. Bazı İstanbullular da köprüdeki çalışmanın nüfus yoğunluğunun en aza indiği dönemde başlatılması gerektiğini belirtip, "Bunun için Temmuz başına kadar beklenebilirdi" dedi.

OKTAY APAYADIN

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır