kapat
21.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Guncel Veri
 

Yargıtay'dan 2 idama onay


Yargıtay, Ağaoğlu ve Adanalı'nın 7'şer kez idama çarptırılmasını onayladı
Yargıtay Ceza Genel Kurulu, kamuoyunda "Bahçelievler Katliamı" olarak bilinen davada, 1978'de 7 TİP'li öğrenciyi öldürdükleri gerekçesiyle 7'şer kez idam cezasına çarptırılan Ünal Osman Ağaoğlu ve Bünyamin Adanalı hakkındaki hükmü onadı. Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Ağaoğlu ve Adanalı hakkında her bir maktulün ölümünden dolayı ayrı ayrı 7'şer kez idam cezası vermişti. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Ağaoğlu ve Adanalı'nın "suça feri fail olarak iştirak ettikleri" gerekçesiyle kararı bozmuştu.

KARARDA ISRAR
Dosyanın gittiği Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi ise 7'şer kez idam kararında direnmişti. Mahkeme'nin kararında şöyle denilmişti: "Ağaoğlu ve Adanalı diğer asli faillerle birlikte plan yapmışlar, öldürme olayını icra safhasına götürmüşler, tetiği çeken Haluk Kırcı'nın bu hareketi dışında tüm eylemleri gerçekleştirmişler ve böylece fiili beraber işlemişlerdir."

Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu direnme kararı Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nda temyiz edildi. Ceza Genel Kurulu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın aksi görüşüne karşın Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını usul ve yasaya uygun bularak 5'e karşı 18 üyenin oyuyla onadı. Böylece Ağaoğlu ve Adanalı hakkındaki hüküm kesinleşti.

36 yıl hapis yatacaklar
Sanıklar hakkında verilen idam cezaları suç 1991'den önce işlendiği için Terörle Mücadele Yasası'nın geçici 1. maddesi gereğince yerine getirilmeyecek. Bunun yerine her bir idam cezası için 10 yıl ağır hapis cezası uygulanacak. Ağaoğlu ve Adanalı'nın 70 yıllık ağır hapis cezası TCK'nın 13 ve 70. maddelerine göre 36 yıl olarak infaz edilecek.

Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Fransa'da oldukları sanılan gıyabi tutuklu sanıklar Mahmut Korkmaz ve Kadri Kürşat Poyraz'ın dosyalarını ayırmıştı. Aynı davada, Ankara 1. Sıkıyönetim Mahkemesi'nde yargılanan bazı sanıklar beraat etmiş, Haluk Kırcı ise 7 TİP'li öğrenciyi öldürdüğü gerekçesiyle 7 kez idam cezasına çarptırılmıştı. Kırcı, halen bu mahkumiyet nedeniyle cezaevinde.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır