kapat
21.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

KISA KISA KISA


Beyin kanserinin ilacı insanın kendisinde
Kanada'lı Tom Baker Kanser Merkezi uzmanları insanın akciğer ve sindirim sisteminde yoğun bulunan 'reovirüs'ün, öldürücü beyin kanseri "gliomas" tümörleri üzerinde etkili olduğunu saptadı. Farelerde başarılı sonuç veren yöntemin klinik denemeleri 6 ay içinde başlayacak.

Türkiye'ye erken uyarı sistemi
Türkiye, İsrail ve Amerika arasında varılan anlaşma uyarınca Türkiye'ye gelecek yıl füze saldırısına karşı erken uyarı sistemleri, daha sonra ise ABD ve İsrail'in yardımıyla bir karşı füze sistemi konuşlandırılacağı bildirildi. Bu sistemin Arrow ya da Arrow ve Amerikan Pac-3 sistemlerinin karışımı bir sistem olabileceği belirtiliyor. Ortadoğu Haberleri Ajansı'na açıklama yapan İsrail Savunma Bakanlığı müsteşarı Amos Yaron, "Bu uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir konuydu. İşbirliği 2002 yılında resmiyet kazanacak. Ancak takvimi Amerika belirleyecek" diye konuştu.

Fransız çiftçi Bove bu kez İsrail'de
Fransızlar'ın dünyaca ünlü eylemcisi çiftçi Jose Bove, 'eylem sınırlarını' İsrail'e kadar genişletti. Ülkesindeki McDonalds restoranlarına karşı başlattığı mücadeleyle adını dünyaya duyuran Bove (47), dün de Batı Şeria'daydı. İsrailli, Fransız ve Filistinli çok sayıda göstericiyle birlikte El Kader kasabasında, İsrail askerlerinin yolları kapatmasını ve Yahudi yerleşim birimlerinin genişletilmesini protesto etti. Bove ve 7 arkadaşı gözaltına alındı. Bove, daha önce de Kanada'dan Amerika'ya kadar birçok ülkede G8 ve Dünya Bankası zirvelerini protesto etmişti.

250 bin çocuk sokağa çıktı
Hollanda'da dün yapılan 'Ulusal Sokak Oyun Günü'ne 250 bin dolayında çocuk katıldı. Trafik Güvenliği Kurumu tarafından düzenlenen gün çerçevesinde, ülkenin değişik yerleşim birimlerinde toplam 2 bin 200 sokak trafiğe kapatılarak çocukların rahat bir şekilde oynaması sağlanıyor.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır