kapat
21.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

Futbol sahası bombalandı: 23 ölü


Irak, İncirlik'ten kalkan uçakların kuzeydeki bir futbol sahasını bombaladığını iddia etti. Amerika yalanladı
Irak, İncirlik'ten kalkan Amerikan ve İngiliz savaş uçaklarının ülkenin kuzeyine düzenlediği saldırıda 23 kişinin öldüğünü iddia etti. Irak resmi haber ajansı INA'nın haberine göre, önceki gün Musul'un 45 kilometre yakınındaki Tafalar bölgesine düzenlenen saldırıda bölgedeki bir tarlada futbol oynayan çoğu çocuk 23 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi de yaralandı. Ajansın iddiasına göre sabah düzenlenen bir başka saldırıda da bir müttefik uçağı Irak uçaksavar bataryalarınca düşürüldü.

AP, BİR GÜN ÖNCE ÖVMÜŞTÜ
Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon ve İngiliz Savunma Bakanlığı Irak'ın iddialarını reddetti. İngiliz Savunma Bakanlığı Sözcüsü "ateş açmadık" derken, Pentagon sözcüsü Bryan Whitman Irak'ın iddialarının "uydurma" olduğunu savundu. İncirlik'teki Amerikan kuvvetlerinin sözcüsü de dün yaptığı açıklamada "bölgede devriye uçuşu yaptık ama ateş etmedik" diye konuştu.

Talihsiz olayın, Associated Press (AP) haber ajansının İncirlik Üssü'ne girerek, üsteki pilotların başarısını tüm dünyaya duyurmasının hemen ardından gelmesi dikkat çekti. Devriye uçuşlarından sorumlu Amerikalı albay Maury Forssyth, önceki gün AP muhabirine, 10 yılda 200 bin sorti yapan uçakların sıfır hatayla üslerine döndüğünü, Saddam Hüseyin hava savunma sistemlerini yerleşim bölgelerinin içine taşıdıktan sonra, sivilleri vurmamak için uçuşların azaltıldığını söylemişti. Uzmanlara göre Irak, İncirlik'in başarısını gölgelemek amacıyla da böyle asılsız bir iddia ortaya atmış olabilir.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır