kapat
21.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

Sivrisinek sarışın sever


ABD'deki bir araştırmaya göre sivrisinekler toplumda farklı görüneni tercih ediyor!
Yaz mevsimiyle birlikte sivrisinekler de çevrede "cirit atmaya" başladı. İnsanların bu en küçük ama en önemli düşmanlarından olan küçük vampirler ABD'li Profesör Andrew Spielman'ın da araştırma konusu olmuş. Sivrisinekler üzerine kapsamlı bir araştırma yapan Spielman'a göre sivrisinekler farklılıklardan hoşlanıyor. Kendilerine hedef olarak topluluk içinde herkesten farklı görünen kişileri seçen bu hayvanların en büyük favorisi sarışınlar ve kızıllar...

VIZILTIYLA AŞKA DAVET EDİYOR
Araştırmaya göre adet dönemindeki kadınlar, ayakları kokanlar ve çok terleyenler de aynı sebepten dolayı 'sivri'lerin baş hedefleri arasında yer alıyor. Kasların fazla çalışmasından dolayı salgılanan laktik asit ve vücut ısısının artması da hayvanların iştahını kabartıyor.

Sivrisinek, o pek rahatsız edici vızıltısını çıkarmak için dakikada 500 kez kanat çırpıyor. Bu ses aslında dişilerin erkeklere yaptığı seks çağrısı. Kanada'da aynı sesi çıkaran bir elektrik santrali, erkek sivrisineklerin istilasına uğradığı için devre dışı kaldı.

TARİHİN AKIŞINI DEĞİŞTİRDİLER
İnanılacak gibi değil ama sivrisinekler birçok kez tarihin akışını değiştirdi. Örneğin Büyük İskender ve İngiltere tarihinde önemli yeri olan Oliver Cromwell, çok sayıda papa ve devlet başkanı sivrisineklerin yol açtığı sarılık, sıtma gibi hastalıklar yüzünden öldü. Romalı lejyonerlerin Kuzey Avrupa'ya düzenledikleri seferleri, yenilmez İspanyol donanmasının, ve Cengiz Han'ın dünyayı işgal etmesini sivrisinekler önledi.

12 SANİYEDE 1 KURBAN
Dünyada 2 bin 500 farklı sivrisinek türü biliniyor. Yılda 1 milyon, yani 12 saniyede 1 insan sıtma yüzünden ölüyor. Batı Nil virüsü gibi dünyaya korku salan hastalıklar da hesaba katıldığında sivrisineklerin yol açtığı tehlike korkutuyor. İlginçtir sivrisinekler yoksulun dostu. Zira Afrika ve Asya'daki birçok insan, Batılıları öldüren sivrisineklerden bulaşan hastalıklara karşı bağışıklık sahibi.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır