Vejetaryenlik çığ gibi büyüyor
Amerika'nın önde gelen haber dergilerinden Newsweek, son sayısında vejetaryenlere geniş yer ayırdı.
18 milyon Amerikalı'nın kendisini vejetaryen kabul ettiğini söyleyen dergi, 18-29 yaş grubundakilerin yüzde 6'sının ağzına balık, tavuk veya kırmızı et sürmediğini yazdı. Yazıda, bundan 25 yıl öncesinde Amerika gibi bir ülkede bile, bir insanın et yemeden yaşayabileceğine kimsenin inanmadığı vurgulandı. Ancak artık ülkenin en prestijli otellerinde özel vejetaryen geceleri düzenlendiği, süpermarket raflarında özel sebze çorbaları, doğal gıdalı ürünlerden geçilmediği belirtiliyor.
FASULYELİ HAMBURGER Mİ?
Makalede, vejetaryenlerin etseverlere göre kronik ölümcül hastalıklara yakalanma riskinin daha düşük olduğu belirtildi. Ayrıca Amerika'ya yerleşen göçmenler sayesinde ülkede birçok değişik tatlar oluştuğu, bunun da vejetaryenlerin sayısının çığ gibi büyümesine yardımcı olduğu belirtiliyor. Yazıda son olarak, et severlerin kalesi olan McDonald's'ın da vejetaryen tüketicileri kaçırmamak için yakın zamanda soya fasulyeli hamburger üretmekten başka bir çaresinin kalmayacağı görüşüne yer veriliyor.
|