kapat
18.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

Berlin de pembeye boyandı


Paris'in ardından Berlin Belediye Başkanlığına da eşcinsel bir başkan, Klaus Wowereit seçildi
Avrupa'nIn önemli başkentleri teker teker pembeleşiyor. Paris'ten sonra Berlin'e de eşcinsel bir belediye başkanı seçildi. Geçen hafta cinsel tercihini açıklayan Sosyal Demokrat Parti'den KlausfWowereit Avrupa'nın 'eşcinsel başkenti' Berlin'in yeni belediye başkanı oldu.

Adı çeşitli yolsuzluklara karışan Berlin'in Hıristiyan Demokrat Belediye Başkanı EberhardfDiepgen, dün Sosyal Demokratlar ve Yeşiller'in güvensizlik oyuyla görevden alındı. Diepgen'in istifasının ardından yapılan oylamada Wowereit 78'e karşı 89 oyla yeni belediye başkanı seçildi. Sonbaharda yapılacak yerel seçimlere kadar Berlin'i yönetecek olan Wowereit, seçime kadar eşcinsel evliliklerin yasallaşması gibi reformlar gerçekleştirdikten sonra yeniden aday olup tekrar seçilmek için mücadele edecek.

EŞCİNSELİM; BU DA İYİ BİR ŞEY
Wowereıt, adı pek duyulmamış bir politikacı. 47 yaşındaki Wowereit, geçen hafta adaylığını açıklarken eşcinsel olduğunu söyleyerek dikkatleri üzerine çekti. "Eşcinselim ve bu da iyi bir şey" diyen Wowereit, hafta boyunca katıldığı televizyon programlarında "Eşcinsel bir politikacı olduğunu ama eşcinsel politikalar yapmayacağını" vurguladı. Berlin halkı Wowereit için "Önemli olan yapacağı işler" yorumunu yaptı.

2 ay önce de gay olduğunu açıklayan Bertrand Delanoe, Paris Belediye Başkanlığına seçilmişti.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır