kapat
17.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

10 numara ağır gelir


Cimbom, efsanevi futbolcu Metin Oktay ve Hagi'nin giydiği 10 numaralı formayı rafa kaldırma kararı aldı. Karara camiadan büyük destek: Herkes 10 numaranın ağırlığını kaldıramaz
Galatasaray yönetimi, geçen Perşembe günü yaptığı toplantıda önemli bir karar aldı: Cimbom'un efsane golcüsü Metin Oktay ile Hagi'nin giydiği 10 numaralı formayı bundan sonra hiçbir futbolcu giymeyecek. Yani, 10 numaralı forma tarihe karışacak.

Sarı-kırmızılı takımı 5 yıl boyunca sırtlayan Hagi'nin futbolu bırakmasından sonra bu konuda taraftar baskısı altında kalan yönetim, 1960'lı yıllarda Galatasaray forması giyen taçsız kral Metin Oktay'ın da giydiği 10 numaraya ambargo koydu. Yönetimin bu kararı, sarı-kırmızılı camiada büyük destek buldu. Ayrıca Fenerbahçe'de 10 numarayı giyen Revivo ile Beşiktaş'ta yıllarca 10 numarayı taşıdıktan sonra sezon sonunda futbolu bırakan Şifo Mehmet de Galatasaray yönetiminin tavrının çok ince bir jest olduğu görüşünde.

DEV FORMA HAZIRLANIYOR
Diğer taraftan Galatasaraylı taraftarlar da bu iki yıldıza vefa borcunu ödemek için harekete geçti. Sarı-kırmızılı tribünlerin lideri olan UltrAslan Grubu, şu anda iki tane dev boyutlarda 10 numaralı forma hazırlıyor. Bunlardan birinin arkasına George Hagi, diğerine ise Metin Oktay yazılacak ve bu formalar Ali Sami Yen Stadı'nın tribünlerine karşılıklı olarak asılacak.

ONLAR 10'U HAK EDİYOR
* ALİ DÜRÜST
(G.Saray Asbaşkanı):

Böyle hareketlere Metin Oktay'ın heykelini dikerek başladık. 10 numara sadece Hagi için değil, Metin Oktay için de rafa kaldırılıyor. Bu Hagi'nin sol ayağı iyi olduğu ya da Metin Oktay ağları deldiği için değil, onların kişilikleri ve kulübe olan hizmetleri karşılığında yapılan bir şey. Biz yönetim kurulu olarak böyle bir prensip kararı aldık.

* LUCESCU (G.Saray Teknik Direktörü):

Metin Oktay'ı da tanıyorum. Hagi zaten Metin Oktay'dan sonra G.Saray'a gelmiş ikinci efsanedir. Bu kesinlikle kişiliğe duyulan saygıdır. Kalbini bu kadar G.Saray'a veren iki futbolcu, bunu hak ediyorlar. Umarım bu diğer futbolculara örnek olur.

* ÜMİT KARAN (G.Saray'ın yeni transferi):

Onunla bir sene aynı takımda oynamayı isterdim. Bana şu anda 10 numaralı formayı teklif etseler kabul etmem. Çünkü o formanın üzerinde Hagi'nin ağırlığı var.

* REVIVO (F.Bahçe'nin 10 numarası):

G.Saray yönetimi tarafından yapılan bu jest de bence yerinde. Hagi'nin yerini doldurabilecek, onun çapında bir yıldız daha gelene kadar G.Saray'da 10 numaralı formanın rafa kaldırılması doğru. Aynı zamanda futbolcuya karşı yapılmış çok ince bir jest.

* MEHMET (Beşiktaş'ın eski 10 numarası):

Hagi'nin ne kadar büyük olduğunu söylemeye bile gerek yok. Metin Oktay da artık efsane haline gelmiş bir isim. G.Saray yönetiminin kararı mantıklı. Çünkü 10 numarayı giyecek futbolcunun Hagi ve Metin Oktay isimleri altında ezilmemesi lazım.

www.sigortam.net


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır