Paris'te samba güzeldir
1997 ve 2000 yıllarının Fransa Açık şampiyonu Brezilyalı Kuerten, İspanyol Corretja'yı 3-1 yenerek toprağın kralı olduğunu kanıtladı
Fransa Açık Tenis Turnuvası tek erkekler finalinde İspanyol Alex Corretja'yı 3-1 mağlup eden geçen yılın şampiyonu Brezilyalı Gustavo Kuerten üçüncü kez sezonun 2.Grand Slam Turnuvası'nda şampiyon oldu.
76 dakika süren ve büyük çekişme içinde geçen ilk seti tie-break sonucunda 7-6 kaybeden Gustavo Kuerten, diğer üç seti 7-5, 6-2 ve 6-0 alarak 1997 ve geçen yıldan sonra üçüncü kez mutlu sona ulaştı. Brezilyalı tenisçi, bu sonuçla 557 bin dolarlık ödülün sahibi oldu.
100. finalin galibi Guga
3 saat 13 dakika süren mücadele sonrası Kuerten, 1994'te Sergi Bruguera'dan sonra Fransa Açık'ta üstüste ikinci kez şampiyon olan ilk tenisçi olurken, İspanyol Alex Corretja, 1998'te vatandaşı Carlos Moya'ya karşı yenildikten sonra ikinci kez final kaybetmiş oldu.
25 yaşındaki Brezilyalı yıldız, karşılaşma boyunca 10 ace atarken, bir çift hata, 53 basit hata yaptı. Tek erkeklerde 14., Grand Slam'de 3. zaferine ulaşan Kuerten, Fransa Açık'ın !!!100. finalinde zaferi elde etti.
|