kapat
07.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor


Limasollu
Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

itsakiss
 

KISA KISA KISA


Talat Şalk, Nuriş savcısı oldu
Adalet Bakanlığı müfettişlerinin, yürüttüğü Beyaz Enerji operasyonu sürecinde "siyasilerle diyaloğa girdiği için" hatalı buldukları ve görev değişikliği istedikleri Ankara DGM Savcısı Talat Şalk, Karagümrük çetesi davasına atandı. Ankara DGM Başsavcısı Cevdet Volkan'ın görevlendirdiği Talat Şalk, dün ilk kez Nuriş olarak tanınan Nuri Ergin ve kardeşi Vedat Ergin'in duruşmasına katıldı. Tanıklar dinlendikten sonra görüşü sorulan Şalk, duruşmalara yeni katıldığını belirterek süre istedi. Duruşma ertelendi.

RTÜK tasarısına hükümet sürati
TBMM Genel Kurulu'nda yaklaşık 15 gündür ele alınan ancak özellikle iktidar partisi milletvekillerinin görüşmelere katılmaması nedeniyle çok yavaş ilerleyen RTÜK tasarısı dün hızlandı. Başta Başbakan Ecevit olmak üzere koalisyon liderleri ve bakanlar dün tam kadro Meclis'e geldi ve iktidar çoğunluğu ile maddeler benimsendi. DSP'nin önergesiyle tasarıda bir değişiklik de yapıldı.Buna göre lisans izni alan özel TV'ler, bu izinleri ile istasyonlarını ve şebekelerini RTÜK'ten alacakları izin ile üçüncü şahıslara devredebilecekler.

Son 5 yılda 106 öğretim üyesi görevlerinden uzaklaştırıldı
Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, son 5 yılda Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla 106 öğretim elemanının haklarındaki çeşitli suç iddialarıyla nedeniyle görevlerinden uzaklaştırıldığını bildirdi. Bu öğretim üyeleri arasında, çeşitli uyarılara rağmen, türban takan ve kılık kıyafet genelgesine uymayanlar da bulunuyor.

Yüksek Sağlık Şurası'nda görüşülen dosyalarda 9 personel kusurlu çıktı
Yüksek Sağlık Şurası'nın incelediği 24 adli dosyada 15 sağlık personele kusursuz bulundu. Dosyaları incelenen kadın-doğum, genel cerrahi, kulak-burun-boğaz, beyin cerrahi, üroloji, ortopedi, dahiliye anabilim dallarında 6 sağlık personelinin, 1 pratisyen hekim ile 2 ebe ve hemşirenin ise kusurlu bulunduğu açıklandı.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır