|
|
 |
| |
|
Euronun tek eksiği Türkiye!
Wall Street Journal, Derviş'in "AB'ye girmeden euroya geçebiliriz" açıklamasıyla dalga geçti. Yorumda, "Euronun şu anda ihtiyacı olan son şey Türkiye" denildi
Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş'in "Gelecek yıl enflasyon düşerse, Türkiye para birimi olarak euroyu kabul edebilir" sözleri, uluslararası basında yankı buldu. The Wall Street Journal, Kemal Derviş'in açıklamasını alaylı bir dille ele aldı. Yorumda, Türkiye'de enflasyonun yıllık yüzde 50 civarında olduğu ve kimsenin enflasyonun ne zaman düşeceğini bilmediği belirtildi.
Yorumda, zaten kötü durumda olan euronun şu anda ihtiyacı olan son şeyin Türkiye olduğu görüşüne yer verildi. Bir analistin, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Wim Duisenberg'in Türkiye olmadan da, İrlanda ve Hollanda'daki enflasyondan yeteri kadar çektiğini söylediği belirtiliyor.
GELECEKTEKİ BAŞKAN
Derviş'ten hükümetin gelecekteki başkanı olarak bahseden WSJ, "Ancak Türkiye'nin euroya geçmesi, para politikasını da Avrupa Merkez Bankası'nın kontrolüne bırakması demek. AMB ve Euro bölgesi yetkilileri aday ülkeler, belli kriterleri yerine getirmedikçe, euroya geçilmesine karşı" yorumu yaptı.
Avrupa Merkez Bankası'nın teorik olarak tek taraflı bir kararla euroya geçen bir ülkeye karşı herhangi bir sorumluluğunun bulunmayacağı, o ülkenin de Avrupa Merkez Bankası politikalarını etkileyemeyeceği belirtiliyor.
|
|
 |
|